Friday, September 9, 2016

2 months update

Assalamualaikum...

Hello and hi!!

Yeah.. sudah 2 bulan. dan aku pun dah masuk keje 1 september lepas.. hari ke 70 dah berada di opis ye.. kerja sudah melambak2 menunggu ku hehe.. baby auni pun dah 79 hari lah hari ni. Alhamdulillah.. Update check up 2 bulan dusah semestinya berat badannya yang ditunggu.. yeah naik 1 kg dak kecik ni. Now beratnya dah mencecah 4.9kg. Alhamdulillah..

Perangai terbaru 2 bulan dah pandai senyum dan ketawa bila diagah. dah pandai tak tido malam ye kawan2. huhu. ni yang buat aku rasa nak menjerit. huhu.. tidur adalah kemestian ibu ye nak.. tapi mengapa ekau bangun malam2 dek non. bangun kalau duk diam je tak pe. ni ek sana ek sini. serba tak kena. macam malam tadi, jam 4 pagi dia bangun.. berak. ok. tukar pampers. sampailah ibu nak pegi work baru dia tido.. sampai siap2 kena mandikan awal pagi tu. tapi pakai heater sudah pasti.. Nak tak nak ibu kena pegi keje jugaklah. Alhamdulillah tak delah ibu nak tido kat opis. kerja dengan bersemangatlah juga. cuma biasa malam2 la aku akan tidur seawalnya lepas isyak dah off. tinggallah anak2 yang lain ye.. hehe..

Perkembangan anak2 lain.. dah tentu si manja adam. lately dia nak sangat perhatian. suka tarik perhatian. tapi dia anak yang baik sebenarnya. cuma kita lah yang tak pandai nak kawal.. bila ibu marah dia akan tengok je muka kita. suka punggah barang. suka kacau ibu kat dapur. suka main barang kakak. kakak dahlah garang macam singa. tu lah pencetus keriuhan rumah kami ni.. bila tengok adam rasa siannya anak ibu ni. baru 2 tahun 4 bulan..makan banyak dia. susu pun kuat. koyak poket ibu ni. hehe.. dia antara yang tercerah di kalangana dik beradiknya. hehe. isi badan pun gebu.. ada pipi sedap cubit. kalau pukul orang, alamak sakitnya. kalau tolak ibu ni bergerak aku tau. haha..

Kakak aisyah pulak sekarang ni suka memberontak. suka cakap jerit2. tapi ada masa dia sedar. nanti dia buat pengakuan tak nak lawan cakap ibu. tapi kejap je. pastu kembali ke perangai asal. hehe.. gangster sikit dia ni. suka cubit2 adam dan pukul. marah sikit nangis lebih. bingit.. 

Aqil. dengan dunia sekolah nya..main je kejenya. kerja sekolah yang dia paling suka buat ialah DSV. yelah, itu je yang memerlukan bantuan ibu bapa. yang lain2 dia boleh buat sendiri. tak tahu apa yang difahami kat sekolah. tapi belajar oklah. tak de lah nombor corot. janji dengan dia kalau dapat A sume ibu kasi hadiah. dia nak PSP. huhu.. makin tak belajar lah jawabnya. 

Aku pulak. dah ada pembantu yee... import sepupu dari Kluang special sekali untuk jaga auni. sebab auni kan tak boleh masuk nursery sebab batuk kokol tu kan. pastu pengasuh sediada tak boleh jaga dah sebab ramai.. tak menang tangan. so aku pun tak tergamak lah nak paksa.. alhamdulillah rezeki auni. semoga dapat membesar dengan baik kat rumah sendiri. dijauhi daripada penyakit2. tapi tak juga, kakak dan abang pembawa virus selsema dan batuk. apa lagi, kena jugalah baby ni..

okeylah. time to stop. Selamat Hari Raya AidilAdha.. semoga selamat pergi dan balik dari kampung.. aku pulang ke Johor.. Cuti seminggu. tapi dalam pada cuti seminggu tu hati ku diopis sebab keje banyak dan date line bertepek2.. dapat pulak big boss yang macam &*^%&. sekali kena hamun makan tahun takkan dilupakan. cewah..

bye. wassalam
my 2 months baby girl 
my aqil and aisyah. celebrate merdeka day at kindy

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails