Sunday, June 19, 2016

38 weeks and still counting

Assalamualaikum..

Hi alls!! Salam ramadhan hari ke 14.. ni aku tengah tunggu en abe beli daging ni. Katanya nak makan mi sup daging. Ntah ada ntah tidak daging petang2 ni kan. Hope tercapailah misi beliau nak makan mi sup daging tu hehe.. sementara tunggu diorang balik, mehla aku update blog kejap.

Alhamdulillah.. dah 14 hari kita berpuasa. Dalam mengira hari puasa ni, aku juga mengira hari bila lah aku nak bersalin ni. Memang itu je lah dalam otak aku tak de fikir yang lain. Dah pergi hospital ampang untuk further check up, so doctor decide 30 Jun admit ward la untuk induce. Huhu.. takut. Dengar experience orang sakit kot.. tapi mana ada beranak yang tak sakit kan. Bahagian masing2.. dan itu je lah doa aku setiap kali lepas solat supaya dipermudahkan urusan bersalin ni dan aku harap sangat x kena induce. 

Bila dah hujung2 ni.. gigihlah aku menyiapkan urusan kerja sampai stress aku. Sebab nak raya kan. Ada date line untuk submit payment. Sekali hantar berlonggok sampai nak muntah jadinya. Esoknya aku e.l terus. Pergi jakel ko.. haha. Cari baju melayu dan baju kurung anak2.. tak ketinggalan baju aku sekali. Spare la sepasang nak buat bergambar kot hehe... pegi pagi2 kedai x buka lagi pun hehe.. tapi oklah aku x nak bersesak jem time nak balik nanti. Pastu esok nya pegi lagi sebab nak tukar baju melayu aqil dan cari selai dua baju untuk en suami. Malangnya tak jumpa.. sian dia.. nantilah kalau ada rezeki dan kesempatan aku belikan sendiri hehe. Kalau tak,  pakai je lah t shirt tahun lepas elok lagi 

Ok2. Cite ramadhan hari ke 13 iaitu malam tadi. Ajak kaklong datang buka kat rumah. Menu makan nasi, asam pedas ikan merah, ikan bilis goreng cili api, tempoyak udang dan ayam kak long beli kat ayamas buat tambah2 lauk.. haa riuh dengan anak2 buah dan anak sendiri.. alhamdulillah. Seronok bila masakan yang kita masak menjadi.. yelah puasa kan. Expectation tinggi kot ☺ pastu aku try buat puding laici. 1st time buat. Senang je weh. Biasa aku jarang buat agar2 ni. Lepas ni boleh la tambah list desert yang sedap..

Oklah time to get up.. korang doa2 la aku mudah bersalin ye.. aku tak amik cuti pun.. terus cuti bersalin je.

Ok babai. Wassalam...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails