Tuesday, May 3, 2016

31 week pregnancy

Assalamualaikum...

Hallu May.. Bersiaran lagi kita sebulan sekali.. amacam cuti 3 hari korang buat apa? ha. aku terperuk je kat rumah berkubang dengan kain baju. hehe.. Adalah sabtu tu pegi Tesco beli barang dapur dan keperluan anak-anak. pastu en suami pulak tak sihat, tu yang memerap kat rumah jek.. sambil2 tu boleh lah buat preparation untuk kemas baju adik baby sikit2.. 

Tak banyak pun baju baby. yang beli adalah tak sampai 10 pasang. pastu godek2 baju abang dan kakaknya haaa macam elok lagi je hehe.. mittens and booties punyalah banyak. memang aku tak belilah kali ni. masa time adam dulu beli juga sikit2 sebab geram comel kan. hehe. Pastu pakainya sekejap je tak sampai 3 bulan pun.. yang lain-lain macam selimut, barut  dan bedung tu kita kasi recycle jelah.. dah masuk mesin pun semalam. tunggu kering je lah. selalunya sekarang ni hujan petang.. balik tengok baju2 aku dah sejuk. bukan sebab tempias ke apa tapi sebab cuaca sejuk tu kan. 

Sekarang ni, bila dah meningkat usia, penatnya lain macam.. jalan sikit rasa beratnya kaki aku ni. tengok kaki tak delah bengkak ke apa. sebab aku bukan jenis kaki bengkak.. kalau masak diri lama2 tu memang penat lah. ni 3 hari cuti berapa kali kena masak sehari huhu.. tu yang bila mengemas sikit, nampak katil landing kejap . hehe. memang macam kura2.. bangun balik, sambung mengemas.

So persiapan ala kadar sahaja. ingatkan nak beli tilam kekabu. tapi bila fikir2 balik tak sempat kot nak gi jalan2 GM nak tengok toto baby. dalam FB adalah jual tapi nak tengok sendiri depan mata baru puas hati gitu.. kalau sempat beli sempatlah. kalau tak, pakai je lah apa yang ada ye nak.. barang2 ada yang aku dah siap letak kat bilik bawah..

Untuk diri sendiri aku dah beli set bersalin Nona Roguy. Untuk breastfeed aku dah beli spectra M1. oklah tu kan. anak no 4 ni cutinya tinggal 2 bulan je. so kalau nak lebih amiklah annual leave.. kalau dapat lah kan.. cadangnya nak berpantang di Kluang sekejap.. yelah aku beranak masa bulan puasa tapi tak de lah balik masa puasa kot ek. kot kena nak dekat2 raya terus boleh balik raya sekali. hmm.. sebut pasal raya ni, tahun ni memang tak berayalah aku. banyak benda nak kena fikir. nak beli baju raya anak2.. nak kena siapkan laci budak2 ni kang terkontang kanting tinggal dengan apaknya.. kang ntah apa2 dipakainya budak2 ni sepanjang ketiadaan aku.. kalau baju raya tu macam nak pegi member sale sogo. selalunya dia akan buat sebelum bulan puasa. hmm.. means gaji bulan 5 ni la yek. hehe.. larat ke aku nak menggagahkan diri ke sana.. 

haish banyaklah keje nak kena buat. I need a help. huhu.. orang kata kalau dah nak bersalin selalunya rajin berkemas. maknanya aku ni lambat lagi kot. sebab lembab air je kalau bab mengemas ni hehe.. beg ke hospital pun tak de lagi.. 

Eh ooklah. actually hari ni aku kena buat BSP kat klinik. tapi aku dah pinjam alat BSP tu dari MIL.. haa merasalah buat sendiri pulak. Jimat masa tak payah kuar masuk opis.. tapi lately check up kena 2 minggu sekali dah.. keje berlambak.. adudududu.. oklah babai wassalam...

1 comment:

Fairuzzahmm nor said...

Tahniah su.. Semoga dipermudahkan segala urusan su sekeluarga..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails