Friday, March 18, 2016

Legoland 2016

Assalamualaikum.

Aku cuti 3 hari.. ambil peluang cuti sekolah bawa anak2 berjalan. Kali ni repeat legoland kali ke2. Tapi yang available sahaja yang pegi. Kalau dulu ayah mama dan adik beradik lain sume ikut. Now only ida dan ali je ikut tambah bawa cousins nak jaga anak2 kecik hehe.

Kali ni aku amik promo matta fair tapi beli online. Both park hanya rm158 for adult dan rm126 for kids . Below 3y.o tak payah bayar kecuali masuk water park kena caj rm11 sorang..

Kami gerak pukul 830 sampai ngam2 jam 10 pagi. Nasib dah print online kalau tak beratur panjang huhu... kami mulakan dengan theme park dulu. Letih juga berjalan. Tak habis pusing pun sebab budak2 ni sibuk nak main air.. jam 130 ptg kitorang dah gerak ke water park. Seronok sebenarnya tapi berpeluh tak ingat la.. adam pulak pesen tak nak jalan, nak berdukung je. Lagi bengkok ibu dan ayah. Huhu.. aku tak de la main sangat game2 dia. Tolong jaga baby dan beg.. huhu.

Oklah seronok. Cuma tak kesampaian nak naik train. Kalau tak preggy tentu aku dah cuba roller coster dia  hehe...  budak2 ni lebih suka main air. Panas berdenting tu amik kau balik sume kelabu muka. Aku sempat lah sapu sun block. Tapi kelabu gak  hehe. Adam sampai merah2 kulit dia. Aku masuk gak air. Suka main yang jalan dalam "sungai" tu hehe. Kami banyak lepak kat tempat kanak2.. adam la penakut sangat. Lama2 dengan ibu slow2 ajak dia jalan tepi2 baru nak cecah air suka2.. sian adam..

Aqil la paling excited sekali. Main tak ingat dunia. Danish pun pandai bawa diri main air. Berani dia. Sorang2 je ronda pool tu. Tapi takleh gak biar, takut tak perasan lemas ke kan.. ada life guard tu perhati.. nak cite banyak pun macam xdelah excited sangat sebab dah pernah pegi. Hehe.. tapi tetap seronok. Balik jam 5 dah siap2 tukar baju. Tak sempat nak beli2 sebab driver dah laju jalan. Tak tergamak nak beli keychain lego yang ada 6 biji titik tu. Rm21 lebih rasanya besar 2 jari. Tak berbaloi lansung.. huhu. Duit banyak habis kat beli makanan dan minuman. Biasalah tempat2 macam ni memang mahal makan. Adalah aqil cakap lapar tapi aku buat tak reti je cakap balik nanti kita beli. Dah makan tghri dalam tu mahal nak mampus. Share2 je lah.. aku tak rasa lapar sebab aku banker. Kekeke. Lets tengok few pic. Ok bye. Wassalam...

1 comment:

ietams said...

seronok sesekali jenguk sini
Nampak su pregnant lagi.
tahniah su

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails