Tuesday, March 8, 2016

Adam 23 bulan

Assalamualaikum..

Dak adam nak masuk 23 bulan dah mid of march. Alhamdulillah. Now tengah teman dia tidur. Sebelum tu kasi minum susu dulu. Ibu nak solat isyak dulu. Sekali tu dah habis solat tengok senyap je. Rupanya dah off to lalaland dengan susu masih berbaki di tangan. Sian adam..

Selalunya dia suka ngempeng. Tapi lately susu dah kering. Tak puas la dia. Asal nenen je mengamuk lepas tu sebab takde air susu kot. Yelah ibu dah 23 minggu kot. Sakit pun ye time dia nenen tu. Selalu je lepas dia nenen cakap 'dah'. Dia pun lepas. Memang kejap sangat. Buat syarat je nak lepas gian tu. biarlah dia wean off sendiri. Tak sampai hati nak letak kopi ke apa ke..

Bila tengok2 balik.. sian dak adam ni nak jadi abang dah..  kecik lagi adam. Cakap pun tak pandai  lagi. Tadi lepas mandi - sebab panas, pakaikan dia towel. Pastu macam dia terkencing sikit dia kata 'umpah'.. haha. Kencing dia dia kata air tumpah. Oklah tu kan. At least ibu tau adam dah boleh nak cakap sikit2. Lagi word yang dia boleh cakap cicak, dog, mama, ayah, abang, kakak, aqil, aisyah. Eh banyak juga kan  hehe...

Dia ni la anak yang ibu kena bangun buat susu tengah malam. Abang kakak tak de minum susu tengah malam ok. Aqil tu lagi la dulu2.. Asal bangun kena marah suruh tido. Aisyah pulak ayahnya rajin melayan. Kadang dia bangun minta susu. Kadang sampai ke pagi tak minum susu. Tapi dak adam ni,  memang kena buat kalau tak, menangis dia tengah tido. Bising.. Huhu..

Minggu depan dah cuti sekolah. Nak tak nak aku nak bercutila. Cuti ada 40 hari lagi. Haha.. InsyaAllah kalau ada rezeki sampailah ke Terengganu. At least dapat berjalan sebelum beranak.  Nanti dah ada baby kena consider keta lain plak. Hehe. Sian baby. Kamulah pembawa rezeki ibu ayah... Aminn...

Okeylah get to go. Till we meet again. Bye. Wassalam.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails