Friday, February 12, 2016

20 minggu yang indah

Assalamualaikum...

Hai.. Salam Jumaat.. lama tak bersiaran.. ada ke lagi orang baca blog ni. hehe.. tak pelah tak de orang baca pun at least aku ada mencoretkan sesuatu perihal hidupku dalam blog kesayangan ni :-)

Pagi tadi bangun lambat!! tidur awal dah. tapi tul ah, dengar alarm telefon bangun dan tutup sahaja:-p sian aqil asyik pergi sekolah lambat je. pegi2 mesti murid dah clear. hari ni ntah2 orang dah start belajar baru dia muncul. ingatkan nak cutikan dia tadi tapi kang kalau ajar takut dia dah sedap nanti asal lambat tak payah pegi sekolah.. Aisyah pulak pegi tadika orang dah beratur kat luar tadi. ibu pun sampai opis 8.17 pagi. Sampai2 terus siap2 dokumen bawa pegi meeting..

Hari ni juga aku dah 20 minggu.. selalu je test ayah baby ni, "cuba teka dah berapa minggu dah baby ni?" hmm.. memang tak ingat lah kan. agak2 je jawapan tu kan, main hentam je. sian adik baby ni.. Sekarang perut pun dah mula menonjol. dah nampak lah. yelah dah 4 bulan setengah kan.. Seluar2 favourite semua dah tak boleh zip. nak melabur kat baju pregnant baru macam ala malasnya. pakai jelah apa yang ada huhu.. tengok keadaan lah juga kot nak menambah koleksi ke. hehe.. tengok ongkos juga. hehe..

Baby pun dah terasa geraknya. Hari tu 1 februari pegi check up, baby macam kecik lagi. tak dapat nak tangkap heart beat dia. lama nurse tu duk cari2 kat perut. last2, dengar jugak.. cuak gak aku kalau tak dengar heart beat.. pastu hari Jumaat pegi minum air gula.. aiyakkk... memang ngeri lah. manis sampai sendawa bau gula la katakan. result tak tahu lagi, 2 minggu baru dapat. hope tak de lah kencing manis tu. pastu amik darah pulak. HB pulak rendah. patutnya 11 kan tapi aku dapat 10.8 pulak.. sebelum ni ok je 12.. so kena la check up 2 minggu sekali pulak. malas betul kerap2 ni. kalau dah last2 nak bersalin tu aku okey je tapi ni awal lagi. banyak lah aku skip masa kerja. huhu..

Preparation untk baby pun tak de lagi.. beranga je dulu haha. nak beli pam baru yang paling penting. yang baju2 tu boleh lah nanti beli sikit2, selebihya korek2 lah abang kakak dia punya. tapi kena tengok gak lebam ke tak. sian baby baru lahir pakai baju lebam2. huhu.. upss baby tak tau lagi jantina apa. belum pegi scan lagi :-)

Oklah. selamat berhujung minggu.. bye wassalam..

1 comment:

AMIIZAA said...

tahniah sue:)
take care ya....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails