Sunday, December 27, 2015

Selamat tinggal 2015

Assalamualaikum..

Tahun 2015 bakal melabuhkan tirai dalam masa beberapa hari sahaja. Banyak kenangan yang pahit manis yang berlaku sepanjang tahun ni. Ada yang tercoret dalam blog ni dan sebaliknya.. Syukur pada Allah memberikan ku kesempatan untuk meneruskan hidup selama 33 tahun ini bersama orang2 tersayang.. tahun depan dah 34 insyaAllah kalau panjang umurku.. Pejam celik pejam celik dah penghujung tahun dah pun. Masya Allah... how time flies..

Apa ek kenangan tahun ni yang aku ingat. Selain kesibukan menghadap kerja dan rumahtangga.. yang paling aku ingat ialah percutian ke Medan kekeke.. oh ada juga bercuti2 dalam Malaysia ke Lost world of tambun.. lagi.... hmmm kena belek2 kenangan semua ni tercatat dalam blog kalau yang penting2 tu.. yang paling utama tentulah termengandung sekali lagi hehe..  alhamdulillah..

Lembaran tahun baru tentulah dah sibuk dengan persekolahan anak2.. aqil dah masuk darjah 1. Aisyah pun bakal ke tadika. Ibu kena totally change timing ibu.. kena lah lebih cergas dan tangkas lagi menguruskan rumah tangga. Bangun nak kena awal. Preparation nak ke sekolah kena buat awal2 like gosok baju, breakfast etc.. Malam nak cek buku aqil. Konon... tapikan kalau ada dak adam ni aku selalu tertido awal.  Dengan aku sekali hanyut dibuai mimpi. Jadi en suami kenalah selalu tengok2kan buku sekolah anak2.. nak harapkan aku sorang memang taklah kan.. tahun  depan bertambah lagi ahli keluarga, dah sibuk dengan si kecil pulak..

So dah tahu kan apa azam tahun depan. Hehe.  Harap2 tercapailah azam aku tu. Nak plan cuti2 Malaysia tak terfikir lagi. Jadual cuti pun kena ikut timing budak sekolah dah sekarang ni. Hehe.. now cuti kat kampung aku jelah kat Kluang. Sementara mama ayah ada nilah nak luang masa bersama. Walau pun tak pegi mana2 tapi dapat rasa masakan ibu adalah terbaik ☺

Ok till then friends.. nah sedikit foto balik kampung bersama family tersayang. Sayonara 2015. 2016 please be nice with me. Insya Allah..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails