Saturday, December 12, 2015

Kisah bulan 12

Assalamualaikum..

Hello December  cepatnya masa berlalu dah hujung tahun dah pun.. sape dia baby Disember, angkat tangan. Hehe. Disember 7th bulan kelahiran Aisyah Humairah. Happy birthday sayang ibu.. dah 4 tahun dah anak ibu ni. Pada 7 Dis. tu juga dia kena hadiri trial class untuk tadika.. cuak jugalah nak hantar tapi aqil ada transit situ oklah boleh tengok2 kan adik dia..

Aku ingat nak cuti sekali cuti kena beku da... tak jadi cuti. Ayahnya aje yang cuti settlekan beli buku aqil semua.. dah hujung2 tahun ni biasalah nak kena settlekan payment semua before 15th. Nanti selepas 23hb baru boleh cuti. Itu pun tak banyak yang aku amik. Hanya pada 31hb je sebab nak tengok aqil orentasi. Hehe.. kalau sempat boleh buka buku pink sekali ☺☺

Aisyah bila dah sekolah oklah nampak seronok. Biasalah pagi2 dia memang payah bangun. Kena layan rengek dia lagi.. gi sekolah muka jebek je.. hmm.. ni dah cuti sampai bulan 1 nanti baru masuk tadika betul.. oklah nampak dia berminat lah nak kaler2.. selalunya kalau suruh malas je.. kaler cantik. Dalam garisan. Kalau aqil dulu terkeluar2 muka warna biru sume.  Sekarang aqil pun dah minat kaler. Cantik juga dia kaler tapi pekat. Cepatlah habis kaler dia nanti huhu..

Preparation untuk aqil darjah 1 bolehlah sikit2 dah beli. Baju dapat 2 pasang je untuk sekolah agama dan sek keb. Tu pun dah 350++.. haish patutlah orang kata banyak nak pakai duit anak masuk sekolah ni kan. Kira gaji bulan lepas memang tak dapat apa2 lah kat kami. Hehe.. untuk bulan ni cadangnya nak tambah sikit2 lagi keperluan sekolahnya. Beg sekolah xbeli lagi. Adalah 1 beg untuk sek agama pengasuh aisyah kasi.

Hmm tu jelah cerita kisah anak2. Upss lupa. Dak dibam juga cek up kepala dia kat hospital hari tu. Oklah. Lilitan naik dalam 1cm in 3 month. Berat dah 10.8kg.. perangai masih sama. Kuat nangis. Pantang ibu tak de mesti cari "aba". Belum pandai cakap lagi.. lambat sikit agaknya. Tapi kalau suruh buang sampah ke tutup pintu ke dah pandai dah..

Oklah that's all for now. Cerita biasa2 dari rakyat biasa2 ni  hehe.. tata wassalam.





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails