Monday, November 16, 2015

I'm back

Assalamualaikum..

Lamanya tinggalkan blog ni. Sebulan lebih bersawang dah dia. Ada ke orang nak baca lagi ni. Hehe.. anyway apa khabar semua.. aku baik2 je.. lately memang sangat busy. Tak sempat nak buka blog dan baca blog kawan2.. Banyak perkara berlaku sebulan ni yang tak sempat dicoretkan di blog kesayangan. Pasal kerja.. pasal family.. pasal anak2 kesayangan.. pasal diriku yang bakal menambah ahli keluarga lagi tahun depan. Kuikuikui..

Alhamdulillah.. rezeki yang tak disangka.. tak sangka seawal ini bakal mengandung lagi pregnancy ke 5 anak ke 4.. Mula2 garu kepala jap apasal pulak boleh sangkut ni kan.. hmmm kita merancang tapi Allah jua sebaik2 perancangnya.. Syukur.. kandungan dah masuk 7 minggu. Masih awal lagi kan.. kawan2 doakan semoga aku selamat melahirkan baby ni. Cuma kali ni tak nak dah ada GDM.. seriau pulak bila membayangkan sebesar adam nak kuar wehh...


Adam pun aku dah stop pam.. susu ada lagi tapi bagi direct feed je lah. Sakit bila pam. Bila dah tak pam ni rasa macam janggal pulak bila tak bawa beg banyak2 pegi keje. Ala baru je minggu lepas tak pam. Hehe.. masih terasa kejanggalan itu.. adam pun ok minum susu dutch lady. Cuma bila balik habislah ibu kena terkam. Sian adam. Kecik lagi nak jadi abang dah.. kalau ikutkan umur aisyah dulu macam ni juga dah tahu pregnant. Eh subur benar ko kan. Kekeke.  Dah2 tahun depan makan pil sampai 2 tahun ye. Jangan ngada2 nak try kalender ke nak natural ke. Ewahhh haha..


Bila dapat tahu je pregnant. Terus nak cari keta besar sikit haha.. sekarang kan pakai myvi.. sekarang pun budak2 bergaduh kat belakang sebab diorang suka tido.. so ada alasan lah nak cari keta baru. Tapi myvi ni tak laku letak kat mudah. Adalah sorang 2 call tanya. Tapi lebihnya nak sambung bayar. Tak nak aku. Ahli keluarga pun aku tak kasi sambung bayar ini kan pulak orang yg tak dikenali.. nak pakai 2 keta takut tercekik pulak bulan2. So kita sabar je lah.. tengoklah kalau ada rezeki nanti adalah.. rezeki anak2 kan.. sape tahu..


Pasal keje pulak.. biasa2 je tapi dah hujung tahun biasalah keje berlambak.. dapat pulak pengarah strict. Kena sembur tu memang mainan lah. Aku dah kena dah sekali. Menangis 2 hari. Haha.. orang tak biasa kena marah macam tu lah. Tapi ada positifnya lah kan. Bila kena marah ni kita jadi bersungguh. Di samping kita dimalukan adalah benda baik tu. Takpelah dimaafkan tapi luka di hati tak de sape dapat mengubatnya. Cewahh...

Oklah.. nah belanja gambar sikit. Semalam gi jalan2 kat bird park. Tiket dewasa rm 27 kanak2 atas 3 thn rm 13.. suka budak2 ni tapi hujan pulak pukul 1 lebih tu berteduh kat wakaf sambil ditemani bangau dan merak. Hehe. Jalan slow2 lah.. ada budak merajuk tak dapat kasi fish and bird makan sebab ibu x de coin.. terus muncung ajak balik. Wat rugi je bawa korang ni tak dapt round 1 park tu..


ok bye2 wassalam...

4 comments:

ietams said...

wah! tahniah su!
seronoknya makin bertambah.
murah rezkinya insyaallah
jaga diri & kesihatan ye

Momma Qiestina said...

whoaaaaaaaaaaaaa congrats sue sgt pantas & sharp shooter okess!
Ko & hawa memang berlawan kan tambah umat.rezeki :)
Hehe sama mcm aku pakai myvi je xde bonet..takpee nanti ada la tu rezeki bervelfire.Ameen!

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

seram tengok bird park ni, seramnya, pasal punyalah besar sampai gigil kaki berjalan... (nampak sgt jarang bersukan kan).. ngeeee

sisanizu said...

wah wah..tahniah Su!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails