Monday, September 21, 2015

Percutian ke Langkawi 2015

Assalamualaikum..

Aku baru balik dari langkawi sabtu lepas. Pegi pada 16.9 dan balik pada 19.9.. pergi bersama parents dan kawan2 ayah dari Medan Indonesia. Kali ni ayah bawa diorang berjalan ke Langkawi pulak.. seronok pegi Langkawi ni kan. Bila dah masuk era emak2 ni lagilah mata rambang tengok barang kat sana. Aku suka pergi kedai Rams barang2 dia cantik tersusun dan harganya pun murah sikit compare dengan yang lain2..

Untuk 1st day kami amik bajet hotel di pekan Kuah iaitu Langkawi Baron Hotel. Semalam rm100 untuk 1 bilik. Kami amik 4 bilik. Biliknya ok. Tak delah buruk pun. Selesa. Untuk tidur sahaja sebab kami tak lekat kat bilik. Berjalan je kan. Hehe.. hotel tengah bandar. Tak de kolam renang. oh lupa kitorang pergi langkawi naik firefly. Amik 2 mpv dari rumah untuk ke subang. Masa nak pegi tu delay lebih sejam setengah. Patut jam 3.35 tapi pukul 5.25 baru dapat naik. Kematu tunggu flight.. sebab jerebu flight lambat..



Alhamdulillah selamat dah pergi balik. Yang penting anak2 aku la ok sangat. Yang paling penting adam tu. Dia dah mahu pakai kasut. Tu pun kena paksa bergolek2 tak nak sarung kasut. Mula2 lembik kaki juga dia berjalan dengan kasut. Last2 dah stabil. Tapi bila sua kasut memang merontalah dia. Bila dah boleh sarung kasut, dapatlah lepas dia kat tanah jalan sendiri. Berat oo nak dokong 10kg tu. Stroller memang tak de la dia nak naik kan.. kesihatan anak2 pun alhamdulillah baik sangat. Syukur. Kalau behave macam ni senang ibu nak bawa korang jejalan kan..

Keesokannya kami mulalah berjalan. 2 hari sampai hujan lebat di langkawi. So pagi tu lepas reda hujan  sikit nak bergambar kt dataran lang. Puas hati berposing sakan. Haha.. aku dah 5 kali pegi langkawi jadi tak heran sangatlah kan. Hehe. Bagi orang2 medan plak berposing.. lepas tu kitorang pegi soping kat rams. Kelabu mata.. tapi beli sikit2 je lah sebab esokkan nak berjalan lagi hehe.. lepas soping pegi makan tengahari kat warong2 tepi jalan. Best. Ikan fresh baru masak pulak tu.. auumm sangat  kebetulan pak alin tu takleh makan lambat. Nanti pitam.. apa lagi. Nampak je gerai tepi jalan berhenti makan .


Hari kedua tu kami check out dari baron hotel ke rumah peranginan TNB. haa kat sinilah kami bermalam untuk hari2 seterusnya. Dah lama ayah booking bunglow ni sekali tu dapat.. rezeki.. Katanya tahun depan tak de dah bunglow ni. Nak buat kondo pulak.. dari luar nampak macam tak best tapi bila masuk walaweii besar. Selesa sangat kot. Ada 3 bilik. Dapur semua lengkap peralatan. Macam rumah la juga kekdahnya.. lepas rehat kat bungalow jalan2 lagi soping kat haji ismail mall. Ni first time pegi sini. So we decide to shop choc here. Hehe. Choc beli dalam 150++ dengan termos mak kirim.. pastu sekeliling tu beli ole2 seperti t shirt langkawi.. dapatlah adam sepasang baju dan suar pelikat sebab dia berak bocor.  Haish nasib ada jual pampers kecik kat kedai sana.. adam berak2 kat sana. X bawa spare pampers dan baju time tu..



Eh macam dah panjang lebar nanti aku story lagi ye. Bubaiii

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails