Tuesday, September 1, 2015

Hari Kebangsaan 2015

Assalamualaikum..

Semalam, 31 ogos kan. So kita cerita ada throwback sikit la ye . Hehe. Tahun ni special sikit sebab ibu jahitkan baju merdeka untuk aqil. Haha.. ntah buang tebiat ke apa ibu ko ni tetiba rajin pulak nak menjahit. Dah berkurun tak buka mesin jahit tu. Ni mesti aqil dah mandrem ibu ni suh jahit baju merdeka. Haha.. cikgu dia pesan.. akak buatlah apa2 yang kreatif sempena hari merdeka. Diorang ada perarakan nanti kat taman ni. Ibu terus terlintas buat baju merdeka je lah. Haha.. 3 keping bendera habis termasuk sehelai hilang ke mana salah letak..

Dan keputusannya aqil dapat no 1 pakaian tercantik. Kekeke.. ayah cakap ibu ni gila glamour.  Ish ish ish.. betul sangat tuduhan tu. Huhu. Ala saje suka2 kan nak buat anak2 happy kan. Dapat tabung pooh sebiji suka aqil kumpul duit masuk tabung. Duit sape yang bersepah siaplah kena kutip..hehe.. aisyah jeles tak de baju bendera. Tahun depan ibu buat aisyah gaun merdeka pulak ye. Aisyah nak masuk tadika dah nanti..

Kat opis pulak... ada sambutan hari merdeka juga.. just ucapan pengarah dan bacaan sajak dari kakitangan yang berbakat.. kalau ikutkan aku nak juga tunjuk bakat. Tapi tak pelah simpan sikit bakat terpendam tu. Kuikuikui... kang jadi pentas maharaja lawak pulak.. oh hari tu juga adalah last day pengarah kat sini sebab bertukar.. kejap je pengarah ni kat sini. Tak sampai 2 tahun.. wallahua'lam..
Ok ok tu je. And cuti 3 hari tu lansung tak berjalan kecuali balik ziarah mil je. Haha jimat duit ok tak kuar mana2. Tapi tak jimat juga sebab godaan di mana2. Huhu.. ok bye. Wassalam..



3 comments:

Allene typicalmommy said...

wah.. cantiknya baju aqil...

lia ummiirfan said...

bestnyaaaa... lama tak mandi-mandi gini,,

Tips WAHM untuk cantik dan sihat

suenickys said...

Kain baju tu , or kain bendera nk beli kt mana ye?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails