Tuesday, September 1, 2015

Fudgie brownies

Assalamualaikum..

Eh terajin pulak update blog.  Pakai handphone ye.. sebab malas nak transfer gambar dalam hardisk ☺ tak de mood ni maca tak sihat ye juga.  Mata rasa senak..ni rajin update blog pun dah kira baik. Malas juga nak watermark bagai. So sila jangan curi gambar saya ye. Ni blog peribadi tolong jangan amik kesempatan. Kalau rasa2 gambar den cantik clear dan flawless sila beli samsung A5. Kekeke.. lupa ek nak cite kita pakai handphone baru ni lepas raya hari tu. Hutangggg.. dengan mama i.. sabaw ye. Lagi 4 kali bayo. Haha..

Eh tajuknya brownies kan.. ni kali kedua aku buat brownies kedut ni. Kali pertama macam tak berapa kedut. Kali ni oklah nampak kedut sikit. Perabih barang kat dapur. Sementelah tak kuar weekend tu kan. Mestila lapar je. Tido bangun makan.. jom buat brownies la.. anak2 aku ni memang suka menyibuk je kalau aku buat kek. Eh bukan kek je, kalau masak pun sama nak menempel. Nak kacau la. Nak sapu garam kunyit la.  Eee.. sibuk sangat tau..

Resepi fudgie brownies ni boleh google je akak2 sekelian. Aku memilih brownies ni sebab aku suka makan chocolate.. lebih2 lagi kalau choc moist. Cuma yang ni tak delah choc meleleh.. dia macam chewy2 gitu. Hasben aku cakap macam tak masak. Haa. Tu x pandai rasa tekstur tu.. cheewy gooey kan nama dia.. tapi setelah disimpan 2 hari kat luar rasa dia lebih mantap. Cewahh.. aku ni teringin  nak makan sikit je. Kasi2 jiran je lebihnya. Jom tengok pic ank2 aku mengacau brownies aku hehe...

the melting brownies

gigih tu berebut senduk..

aqil ni memang suka duk dapur.. kat tadika dia pun ada cikgu2 dia ajar masak2 :-)

tidak ketinggalan mak ecah nak tunjuk bakat

tadaa.. brownies ibu.. :-)

Bolehlah buat makan2 petang.. kelas sangat makan petang brownies ok. goreng jela jemput2 ke apa kan. hehehe.. ok ok.. bye wassalam...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails