Monday, September 28, 2015

Anak-anak Syurgaku

Assalamualaikum..

Salam aidil adha.. hmm mlm ni tak masak.. cuma masak nasi goreng yang sepatutnya dimasak pagi tadi untuk aqil bawa ke transit. Sekali tu, tak sempat.. time balik tengok nasi belum basi. Seperti biasa jadi santapan petang kami 4 beranak. Hehe. Nasi goreng kegemaran seisi keluarga ☺ bila tak memasak, ada la free time lebih sikit naik katil awal noo teman adam tido kekeke.. pastu en suami beli bege sebab dah lapar balik. Sian kat anak2 ibu yang dah reti makan ni. Aisyah tu kira apa.. tak makan pun tak pee.. janji susu ada.. aqil tu yang heboh lapar2.. dak adam pulak petang dah makan beberapa sudu nasi goreng. Dah nenen.. off to lalaland..

Bila dia tido alah rindu pulak kat bushuk masham ibu ni. Suka cium2 dia time tido. Orang kata anak degil. Ye ke?? Hmm tak tahu la den. Harap2 tak la kan.. setakat ni adam masih sedap untuk dicium lagi. Bau baby lagi. Masih wangi lagi mulut dia hehe..oh adam dah 17 bulan ye.. dah mahu dipakaikan kasut tanpa menangis. Hoyeahhh!! Good job adam. Bila dah pakai kasut, tahu pulak dia berjalan ke sana ke mari atas tanah, kejar ayam nenek.. hehe. Laju je jalan risau ibu takut adam jatuh. Tu sebab kena pakaikan jeans or seluar panjang..

Lately dia suka memanjat!! Bangku, meja dan water closet (jamban)  semua nak dipanjat.. aaaa.. seram ok.. suka masuk bilik air tadah mulut kat paip air. Ish ish.. pantang lepa.. main tekan2 tv tu jangan cakaplah. Sampai dah berubah warna orang kat dlm tv tu kelam2 nak hitam aku tengok dia picit2 tv tu. (Tv akuarium). Kipas masih lagi menjadi hobi dia.. tekan2 sampai padam ☺

Kadang bila dia ralit tengok tv lebih2 lagu NV lagu penaja af, tangan bergerak sekali terkepit2 menari hehe. Ingat adam sorang je, rupanya danish pun  buat tarian sama kepit2 tiak hehe.. Time dia ceria, syukur sangat. Ni nampak dah makin besar makin elok perangai dia.. alhamdulillah.. cuma pukul 9 time dia tido memang tak boleh lama kat luar.. so kitorang jarang lah lama2 kat mall..

Haa. Perangai tak nak orang masih tebal ye. Tengok boleh, pegang jangan. Kalau dulu tak boleh tengok orang lansung, now dah ok sikit.. hehe.. adam adam.. kadang aku perati je jangan lah ada apa2 sakit kat anak2 aku ni. Tengok je kepala dia tu. Jangan la jadi apa2 kan...

Okeylah.. ibu ni malam2 banyak fikir plak kan. Esok keje banyak task menunggu ni. Sabar.. sabar itu indah. Kerja juga ibadah.. niat kerana Allah... good nite. Bye. Wassalam.

1 comment:

Sya Nash said...

anak kita hampir sebaya ;) adam so cute! hakeem dah 18bulan. inshaaAllah sihat sejahtera hendaknya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails