Thursday, August 20, 2015

My twins

Assalamualaikum..

Tak tahu ke aku ada twins? Hehe. Twins ni kecik molek. Banyak mulut ni. Selalu orang kata aisyah ni muka ibu dia sangat hehe.. Haish macam2 perangai dia ni. Susah juga ye ada anak dara ni. Cepat merajuk.. kuat berangan. Princess wanna be..

Sekarang ni umur dia belum masuk 4 tahun pun lagi. Baby disember la katakan. Tahun depan nak hantar tadika dah. Tapi aisyah dah pandai tulis. Tulis I.E.B.U = IBU. Bila kita kata salah tak nak mengaku. Keras hati sikit mek ni.. kalau mengaji ikut suka dia nak buka page yang dia reti je.

Lagi satu, kelebihan dia.. suka tengok you tube dan suka buka buku TALKING ENGLISH. Set buku yang aku beli dari Grolier. Menjadi la juga pandai speaking budak ni. Tapi sebut je la tak tahu apa maknanya. Means, tak sesia aku beli talking english rm1k plus tu.. slang english okeh.. ada la juga budak yang nak baca.. amik sendiri tanpa dipaksa.

Aku sekarang ni malas jugak nak ngajar budak2 ni study. Balik rumah dah penat. Terbongkang je lah. Dengan adam lagi.. camana nak concentrate. So biar je la diaorg tengok tv ke main2 ke. Harap ayahnya je lah mengajar tapi boleh kira la berapa kali. Huhu.. Macam aqil kalau ada homework akan pandai buka buku tanpa disuruh. Aisyah pun suka tulis2 juga. Sampai ke dinding menconteng huhu..

Aisyah juga suka melawa. Suka main bedak aku. Sampai berderai bedak cosway tu. Huhu. Dah beli bedak baru pun ingat dia nak insaf lepas kena marah. Masih lagi pakai bedak aku. Ish ish ish.. biar kan je la. Nanti ibu beli bedak murah2 untuk aisyah ye hehe..

Ok tu je update anak dara. Upss tido masih pakai pampers. Suka tahan kencing kadang sampai terlepas pun ada. Ok ok. Bye bye  wassalam

3 comments:

Rizziela said...

mmg muka ibu pun

lia ummiirfan said...

seriuss .. sebijik muka ibu.. :))

ummislittlegarden said...

anak nama aisyah sgt unik in her own way ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails