Monday, February 23, 2015

Happy Birthday to me!!

Assalamualaikum..

Selamat kembali bekerja :-) Happy kan dapat balik kampung spend time dengan family jalan-jalan kan. but not so happy bila balik kl jammed kan? hehe.. 

On 21st February ialah hari lahir ku yang ke 33 tahun. Alhamdulillah. dah tua dah kitewwww.. Kali ni tak de sentap sangat sebab jatuh hari sabtu then balik kampung. so tak delah rasa kesepian duk teingat kenapa besday aku tak de orang kasi hadiah pong. kekeke.. Tapi tahun ni special sangat sebab dapat kek suprised dari my bff . Dia nak suprise kan kita, dia yang suprise balik bila datang rumah tekan loceng tak de orang sebab kitorang pegi JPO. haha.. nasib baik ada dua adik bujang aku tengah membuta boleh gegar hp diorang suruh amik kek yang tersidai kat pagar tu. kalau tak, cair kek i ni tau. huhu.. Alhamdulillah dikurniakan insan2 yang baik hati di sekelilingku.. Syukur..


En suami kasi kita duit suruh beli sesuatu yang diinginkan. tetapi yang diinginkan itu melebihi dari duit yang kita dapat jadi kita simpan je lah buat beli tudung pearl haya 3 helai lagi bagus. hehe.. mak kita kasi kita henbeg.. adik beradik lain jangan jeles. kehkehkeh.. tapi aku berkenan beg yang mama pakai tu, jadi kita tukar suka sama suka lah. haha.. on my besday tu kitorang jalan2 sesakkan diri kat JPO. ramai sungguh umat. Aku tak de lekat barang pun. tak best la JPO bila dah pegi banyak kali. sebab mahal juga walau pun out dated, design tak lawa. kalau lawa pun riban2. dengan anak2 lagi sibuk nak jugak beli baju tapi mana lah ada baju budak sangat yang best2. Poney tu beli je bukan korang pakai pun sebab gambar tak kartun kan. huhu. aiskrim baskin robin je mampu beli :-p tapi asal balik je nak gi JPO, camana tuh..  huhu. may be pergi bertenang2 sorang diri mungkin best dan mungkin sewel men swipe kad. hehe


Aktiviti di malam hari lahir ialah makan2 bersama family. kali ni tak semua berkumpul. yang balik aku je. kaklong dan ida tak balik. so yang join makan malam tu ialah adik no 3 bersama family mertua. penuh la semeja.. riuh rendah makan dengan kanak2 riang. siap terjumpa bff lagi kat kedai makan yang sama. hehe. rezeki sangat :-)

Sempena dah 33 tahun ni, aku sangat bersyukur dapat menghirup udara pinjaman Allah kasi.. Syukur. Dikurniakan dengan insan2 yang menyayangi diri ini. Cewah.. Dikurniakan anak2 yang comel dan sweet menyanyikan lagu happy birthday ibu suliana. haha. kelakar la budak dua orang ni. Nasib ada kek best preng bagi. Ada gak anak2 nak nyanyi lagu besday untuk ibu. hehe. Semoga ibu ini lebih matang dan bawa bertenang ketika berhadapan dengan karenah anak2 dan suami.. Semoga lebih istiqamah menjadi muslimah sejati.. aaamiiin..

Bye wassalam.. 


2 comments:

sisanizu said...

selamat hari jadi..semoga murah rezeki Su..amin..(",)

Suliana said...

tq sarah :-) amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails