Thursday, November 6, 2014

Adam first solid food

Assalamualaikum..

Tadi kasi adam makan. Shake and take dah beli. Buah dah ada. Silakan kasi anak makan ye. Kasi adam makan puree apple. He like it. Habis jugalah 1/8 epal tu..  bagus adam kan.. Ramai nak tolong suap. Eee cibuk lah abang dan kakak ni. Ayah tolong pegang adam je..


Tulah ibu ni.. Zaman adam ibu sempoi2 je. Tak de mangkuk baru, tak de sudu baru. Baby chair pun adam tak de kan. Huhu. Sian adam. Eh ada la yang baru. Ibu beli blender shake and take untuk blend makanan adam. Boleh blend air jus untuk ibu sekali. Hehe.. Adam anak yang menyenangkan. Bukan maksud abang dan kakak menyusahkan. Tapi tak pelah. Adam tak kisahkan pakai apa pun.  Asalkan adam dapat makan dengan riang. Hehehe..


Saje ibu lambatkan nak kasi adam makan. Sebab lately adam naik rashes. Tapi sebab utama ibu malas. Haha.. Adam pandai makan. Makan ke telan ke ibu tak tahu lah. Nampak macam tolan je tadi.. Bila ibu nampak adam pandai telan, last sekali baru ibu sudukan air masak.. Bagus adam. Lepas tu adam yak yak.. Then nenen. Now titun sudah..


Perasaan ibu kasi adam makan bukan lagi rasa excited. Tapi rasa sedih pulak. Sebab adam dah pandai makan. Nanti no more bau baby. Hukhukhuk.. Bau masham je nanti. Masham ok lagi, kalau bau air liur basi macam abang dan kakak camana. Huhu.. Habis dah bau baby yang wangi tu.. Ntah bila dapat cium bau tu lagi. Ntah2 tak dapat dah. Nak ke? Hmm tak larat rasa bawa perut kalau ada lagi. Eh?


Ok ok.. Lagi seminggu adam 7 bulan. Alhamdulillah.. Adam dah nak merangkak tapi belum pandai atur tangan dan kaki lagi.. Yang paling best dia suka orang dokong dia pastu dia keraskan kaki dia macam ikan duyung. Hehe. Clever sangat ni... Okla. Ibu dah ngantuk.. Adam pun dah belayar...

Babai. Wassalam..

8 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Adam ni kira copy paste su la..Dah boleh harap dah kakak dengan abang dia kan..

AMIIZAA said...

alalalalala...pandainya kakak bg makan adik:)

Dokter faRyn said...

Nyum nyum :)

misscha said...

besau dah dia....

Abang Bear said...

naib baik adik beradik yg lain suka tolong bagi makan... senang sikit kerja ibu...

salam kenal

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Pandainya Adam makan..mesti Adam suka rasa masam manis Epal kan..Adam muka kakak n abang..sikit2 ada..memang diorang ni serupa je kan 3 beradik..

Fairuzzahmm nor said...

hai adam comel.. salam su.. lamanye tak jumpa..

Sharinginfoz said...

sedapnya adam makan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails