Friday, October 3, 2014

Salam Aidil Adha 1435H

Assalamualaikum..

Hari ni kita cuti. Again. Cuti sorang2 lagi.. Actually tak de apa tujuan pun cuti ni. Tengok kawan2 opis ramai cuti, aku pun selit sekali la kan. Hehe. Lagi pun cuti mak ada 25 hari lagi.. Ni dah bulan 10 tak gerak2 cuti i. Nampak gaya GCR tahun depan boleh la simpan banyak sikit. Hehe..

Niat dihati memang banyak perancangan bila berseorangan ni. Nak buat kek la, nak kemas rumah la, nak lipat kain etc etc. Tapi pagi2 ni memang kecik je biji mata ni. Kang kalau tido balik rugi masa dah situ.. Jap2 lagi kita bingkas bangun ye..

Semalam sebelum balik, dah settlekan claim contractor. Hope masa aku cuti ni payment tu berjalan la mencari sign :-) doa banyak2 semoga dipermudahkan perjalanannnya sebab pengarah aku banyak cerewet!! Sampai kat dia ada je kena cakap la, sila bincang la.  grrr.. Memang susah nak dapat sign. Bukan payment je, paperwork yang lain yang dirasakan normal pun susah nak lepas. So berdoalah banyak2 selagi tak lepas..

Petang or malam ni kami bertolak pulang ke Johor. Kali ni semua ada..semua balik.. Tapi hari Isnin dah gerak la balik kl. Selepas raya tak cuti pulak.. Persiapan raya haji tahun ni memang tak ada. Repeat baju raya puasa sudah.. Puasa pun tak. Aku tak larat rasanya nak puasa sunat. Ada satu hari tu, sarapan makan roti je. Lepas pam susu pukul 11 gitu, mata berpinar,badan berpeluh lembik.. Cepat2 cari benda manis nak makan. Hmm.. Xboleh lapar. Tapi kalau dah bangun sahur niat dan azam yang kuat, Allah mesti bantukan..

Okeylah. Time to wake up cergas cergas.. Anak2 semua dah hantar. Heee... Bye. Selamat bercuti. Selamat berpuasa sunat dan selamat hari raya qurban. Semoga mendapat keredhaan Allah. Kepada jemaah haji semoga mendapat haji mabrur. Aamiiin.. Wassalam..

3 comments:

Mek Rose said...

salam aidiladha juga utk su...
tq sudi singgah blog kita yg dah lama sunyi tu..huhuh

umifarisfarhan said...

samela kite kak..cuti ade byk lg balen..fiza ade 24 hr..kes byk cuti sbb thn ni kite cuti bersalin 3 bln hehehe :)

AMIIZAA said...

selamat hari raya haji su and famili:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails