Wednesday, October 1, 2014

cheeky adam sayang ibu

Assalamualaikum..

Welcome October.. Please be nice to me. hehe.. Adam dibam dah nak masuk 6 bulan. to be exact 5 bulan setengah dah hari ni. hiphiphoorey.. dah makin dibam dan tough dah budak kecik ni.. bulan depan dah boleh makan ye adam. siaplah ibu perkakas2 nak kasi awak makan..  geram rasa nak gigit2 je.. setiap pagi dan setiap petang adalah waktu ceria dia.. kalau time nangis pun geram juga. rasa nak babap je. dah makin menunjukkan kenakalan dia. rindu kat adam. balik karang kejap je perangai baik dia.. lepas tu mula la buat perangai nak dokong je. cepat boring. mulut dia dah pandai bsising sekarang ni, asik menjerit je ntah apa yang nak pun tak tahu. tapi ibu tahu itu tanda dia happy.. terbaca kisah baby yang meninggal di taska semalam di Putrajaya, Allah kesiannya.. terkenang sangat sebab ada anak kecilkan.. Moga ibunya tabah menghadapi ujian Allah..


Sekarang adam dah pandai angkat2 bontot. angkat jatuh balik, may be seluar licin. pernah angkat then terjunam ke depan.. tapi tak nangis. suka masukkan penumbuk dalam mulut. tu memang tak boleh lepas tu. sampai masam dan basah pipi dia.. suka berak waktu pagi. kuat berak juga budak ni..  bocor2 pampers dia kena cadar seluar semualah.. dah pandai beremosi. kalau kita cakap/marah "biasa dia", mulalah mulut dia jadi bentuk 'n'. hehe means cebik sedih lah. lepas sedih agah balik senyum, usik lagi, 'n' lagi. haha.. kelakar kelakar.. eh syok sendiri plak ibu dia ni. hanya yang mengalami akan merasainya kan.. Alhamdulillah.. ku doakan kawan2 yang belum bercahaya mata akan diberikan nikmat merasainya.. Aku doakan Allah bagi yang terbaik untuk kawan2 ku semua.. aamiin..
  
tangan di mulut. tak reti static ibu nak snap pic ni adam

see.. nak makan tangan

sedap betul tangan caye ni.. yum yum...

Kalau time tido tengah malam tu, nak alihkan dia kiri ke kanan dalam keadaan mamai2 tu terasa berat juga.. takut pulak tersalah angkat boleh terseliuh jari ibu. hehe.. sian adam.. bila bangun pagi dah tegur2 kita. bila diacah senyum2.. geram geram.. eh oklah. doakan adam menjadi anak yang soleh ye kawan2 ibu.. aamiin... bye wassalam..

p/s : kakak aisyah demam dah surut sikit. hari ni hantar rumah pengasuh.. hope surut terus ye kakak aisyah..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails