Thursday, August 21, 2014

kisahnya beranak kecil..

Assalamualaikum..

Rindunya nak menaip depan pc dalam blog kesayanganku ini.. tapi apakan daya. masa mencemburui segala-galanya.. waktu ofis memang busy lah kan. ni waktu rehat tak de gi mana2, lepak dalam bilik je.. kalau time balik rumah, handphone dah dikuasai oleh anak2.. pandai dah berebut nak main game lah tengok youtube lah... dah delete game eh pandai pulak dia install balik.. handphone pun macam dah bengong sekarang ni. nak open sesuatu apps pun lembab.. crying for new sematfon :-) derma kilat please. hehe.. 

Oleh kerana kekangan masa, sepanjang hidup membesarkan anak2 ni, tak pernah lagi mendapat panggilan telefon dari klinik tanya kenapa tak datang klinik. wahahah.. ni semua nagkara en suami yang kebetulan busy juga tak boleh nak bawa kami2 ni gi klinik.. haa.. rajin pulak KK ni call nak buat appointment baru.. nasib baik adam 4 bulan, rehat dari injection. jadi dia kata datang injection untuk 5 bulan teruslah ye. hoyeah.. 22/9 date baru.. so berat adam bulan ni ibu anggarkan dalam 7 kilo kot.. lates 6.8kg masa 3 bulan..

Hari tu makan tapai, jiran kasi. tak sangka lah pulak berjangkit dengan adam. pengasuh kata adam kembung perut melalak je siang tu.. hmm adam memang suka nangis. so lepas ni aku kena lebih berhati2 nak makan apa2. actually aku dah tahu la orang2 tua kata apa ibu makan akan masuk dalam susu ibu. tapi aku ada baca mitos katanya.. tapi bila dah jadi kat adam, betul lah kot..


ni dak dibam2 kesayangan ibu ni. .. cayang dia..

lately... aku memang letih gila. letih badan, letih otak. sebab busy di ofis dan juga ada anak kecil kat rumah.. aaa.. rasa macam tak larat je. rasa macam balik rumah nak tidur tanpa gangguan. tak makan pun tak pe. fokus nak tidur je. ke memang hobi tidur. haha. tak juga. macam sekarang ni kat ofis ni, orang lain tidur, aku tak boleh tidur.. may be kena ada tilam empuk baru boleh lena 4-5 jam. hehe.. over gitu.. ada anak kecik ni mana boleh tidur lama2.  makan vitamin pun tak istiqamah. yang istiqamah pil perancang je. haha... yelah, kat ofis kerja, pam susu lagi. balik rumah kadang masak kadang tak, basuh baju lipat kain. layan anak kecil ni. yang besar2 tu boleh buat hal sendiri dah.. huhu.. but energy, please come to me...i'm really tired.

oklah. time's up. bye. wassalam...


4 comments:

Rizziela said...

pandainya dia selfie yer

suhailah hamid said...

Alolo tomei2nye adam..pasni kene istiqamah mkn vit jg kot nk boost tenaga :)

nor_farihan said...

rindu nak baca blog akak...tggu je akak hapdet tau wuwuw...eh akak...kita sama , kalau dapat tido , tak makan pon takpe...ngeee :D

suhaida shukor said...

IPHONE plz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails