Monday, June 2, 2014

minggu terakhir

Assalamualaikum..

malam ni tidur berempat. risau juga aku tengok anak2 ni tidur buas. takut tersepak adam je. aqil adalah peserta terbaru dalam rumah ni. takpelah ibu jaga 5 hari ni. kasi ayah rehat pulak kat sana. baru 1st day alone dengan anak2 aku dah mentarzankan diri. sibuk nak mainan. i is stress ok dengar orang merengek. so takpelah ajak ayed gi aeonbig beli menan murah.. huhu. nasib makan pujuk.. my superhero dah selamat balik ke home sweet home. jalan jem ye hari ni kat hiway plus. cuti sekolah la katakan. aku je tak merasai kesibukkan atas jalan raya. hehe..

minggu terakhir berpantang di rumah mama ni. wuwuuu sedih pulak bila nak balik rumah sana. i always feel like this. ye lah, dah sedap duduk lama kat rumah parents. terasa macam zaman belum kawin kan. semua kegiatan dibuat dengan parents. masak mama sediakan.. anak2 mama tolong tengokkan kalau aku ada hal.. tapi hover la kan dah habis pantang nak rehat2 lagi, kena la tolong2 juga.. tak boleh la 3 bulan nak stay sini kan. sian en suami ku keseorangan nanti. hehe. ni malam pertama ayahnya tak de, aqil dah sedih2 menangis. sian ayah tido sorang katanya. huhu.. mat sensitif aqil ni...

balik sana hari jumaat petang baru gerak lepas mama balik keje. barang ada yang suamiku dah bawa balik sikit. kali ni tak banyak barang sebab tak de orang pakistan datang jual barang kat rumah. haha. kalau masa aisyah dulu, karpet la, cermin besar la, langsir la. haha.. macam2 nafsu mak ko ni. ni pakkal je sedar diri duit tak berapa nak banyak. anak dah 3, kena la bawa bersabar. kat sini best kalau nak beli barang rumah sebab boleh bayar kali2 :-P Kalau kedai letrik ayah kenal tokey dia. beli tv boleh bayar kali. hehe.. kedai perabut pulak kawan mama. tapi sebab aku jauh, tak dapek nak nolong kos pengangkutan mahal pulak. hehe. kalau dekat, dah penuh dah rumahku dengan perabut baru. kuikuikui...

oklah. dah lewat malam. bye wassalam..

p/s: 2nd june 2007-2nd june 2014 ~ happy 7th anniversary to us :-) love u more hubby.

1 comment:

suhaida shukor said...

yeke aqil nangis sian ayah dia tdo sorang? bagus tol mat aqil ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails