Monday, March 10, 2014

bad mood

Assalamualaikum..

Seminggu baru nak update blog? hehe.. apa khabar semua.. hope everything is doing well. salam takziah untuk semua family MH370.. gusar memikirkan di manakah mereka, apakah yang berlaku sebenarnya. Sama-sama kita doakan mereka. Semoga Allah memberi petunjuk kepada kita semua.. amiin.. too many speculation and assumption. Just dengar berita sahih je lah. kalau tak tahu nak tulis apa, just silent.. ok..

Okey, this morning is not my day. haa.. geram sangat. dengan sape lagi. dengan anak bujang aku tu lah.. semalam orang suruh tidur awal, duk bergelak ketawa dengan adik dia. end up pukul 12 lebih baru tidur. bila kejut bangun pagi mulalah nak memberontak menangis2. aku apa lagi.. memang tak boleh blah la keadaan macam ni. spoil betul.. lagi geram, mencari baju apa yang aku nak pakai.. yelah dah nak masuk 32 weeks ni, baju memang limited. duk ulang2 pakai baju yang sama. 

pastu kelmarin kemas2 baju ada lagi rupanya baju pregnant yang dulu2.. hujung2 pregnant baru jumpa. gosoklah... perkara paling dibenci gosok baju. kena pulak kain cotton. memang makan sumpah dalam hati je lah. aaaaaaaaaaa..... geram betul, gosok2 tak mo hilang kedut. bengang betul. bila dah pakai, boleh pulak singkat baju ni. sama rap dengan punggung. aku tak boleh sikit baju singkat2 ni. pastu pakai seluar plak tu. eee benci lah. kejenya asik nak control labuh baju je.. tak pelah pakai je lah, jangan gi mana2.. kalau pakai dengan skirt may be tak nampak sangat.. ee bencilah.. 

Semalam sebelum tidur, baby main bola dalam perut ibu. heee.. actively kicking.. alhamdulillah.. senak perut.. main tangkap2 kaki or tangan dia yang tengah aktif tu.. last2 tertidur.. cerita dak kenit aisyah pulak.. hari tu susu dia  habis, susu lactogen. pakailah susu friso yang dulu beli tak berusik tu sebab sembelitkan.. sekali tu, sembelit balik.. sian dia.. memang buang teruslah susu tu.. anak perempuan ni lain sikit. nak marah lebih2 tak sampai hati. sebab dia jenis muka kesian dan jenis blur gitu. huhu.. macam semalam nak suruh tido, aqil la yang jadi mangsa kena marah.. tapi memang patut pun sebab dia ketua kan.. pastu bila kita marah dia, dia buat muka dek je, bukan takut orang pun. hmmm.. macam tu lah peel anak2 ni.. semua lain2.. sabo jelah ibu oii..

Oklah. bye wassalam.. 

4 comments:

Allene said...

dugaan masa preggy. kadang2 stress sangat2... byk berzikir ye.

umifarisfarhan said...

sabar byk2 ye kak sue.. anak bujang fiza kadang2 buat peel jgk pagi2..kne pujuk and sabar byk2 nk bangunkan pagi2..ish ish.. ni da x lame nk msk kje.. risau jgk when anak pyh bgn pg ni... menanges je sblm g skol.. tdo mmg lmbt..jarang btul tdo awal.. any tips tak eh? ;)

Suliana said...

tq.. :)

Suliana said...

tips nya jerkoh je pagi2 tu klu ngada2 sangat. haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails