Thursday, February 6, 2014

27 weeks today and the preparation


Assalamualaikum!!


Hai! hari ni dah 27 weeks, berapa bulan ek, 6 bulan lebih kot... dah penghujung 2nd trimester. nak masuk 3rd trimester sudah.. ni take a break kejap sebab mengantuk sangat.. lately, selalu mengantuk pagi2. especially lepas breakfast mesti kecik je mata.. kalau orang lain, time mengantuk diorang lepas lunch kan. tapi aku tidak. lepas lunch tu lah aku terkelip2 mata nak tido tak rasa ngantuk. pagi2 je lah yang aku selalu berkecil mata. hehe.. Ni dah kurang sikit dah sebab tadi ada orang datang jumpa. hehe..

How about the preparation? seriously tak de prepare apa2 pun lagi! baju ke apa ke sume tak beli. tapi pam spectra 3 dah pun dihantar service. tu je lah preparation pertama aku. hehe.. nak beli medela freestyle rasa sayang duit pulak. spectra elok lagi kan.. heavy duty betul, hope long lasting.. anak nak masuk 3 dah masih berjasa :-) baju untuk baby no 3 ni akan dibeli lah, sikit2 nak sambut kelahiran beliau kan. takkan semua nak recycle baju abang kakak dia kan.. kalau aku jadi baby mesti aku dah kecik hati. hehe.. belilah sikit tapi belum beli lagi! baju abang kakaknya pun belum sorting lagi..  Ada yang aisyah masih pakai sebab budak tu kan size kecik, ibu masih sumbat lagi baju yang dirasakan muat. hehe..

Bila tahu pregnant memang seronok kan. tapi bila dah hujung2 ni terasa letihnya. terasa macam "mampukah nak cukupkan quota sampai 4 ni" haa.. gitu.. Bila letih, kita jadi cepat marah.. orang kata kalau nak dapat adik, anak yang last tu akan meragam kan. tapi aku ni bukan aisyah yang menakal, dak aqil tu yang nakal!! haa... stress mak.. emosi memang naik turun.. cepat nau beremosi.. nasiblah en suami ye. minta maaf dulu lah ye ^_^

Semalam, aisyah dengan tidak sengaja menghantukkan kepala dia kat pipi aku.. sampai sekarang senak wei.. menangis jugaklah aku. sakit gila.. pipi ni tak berapa nak ada isi kan. kena pulak kepala dia keras.. dengan dia sekali menangis sebab terkejut aku menjerit. yang si aqil pulak, pagi tadi terkencing atas katil. may be dia rasa dia dah masuk bilik air. lalu terkencing atas katil. mujur tak kena tilam, atas comforter je.. kalau tak, mesti dah mengusung tilam pagi tadi.. 

Oklah.. get to go. hilang ngantuk dah sikit. tengah dengar IKIM fm.. tajuk best bab najis.. eh korang download lah ikim apps dalam play store tu ada. boleh dengar ulangan ceramah2 ustaz dan ustazah. boleh download. tapi kalau nak dengar live kena ada line tenet baru boleh dengar :-) ok bye. wassalam



6 comments:

ibuhebat said...

wah. ada apps ikim ek. nak download la. take care :)

sisanizu said...

sekejap je su ni dh 6 bulan..bila jangka keluar ni..april ke

Suliana said...

tq. ye silalah download. mmg best :-)

Suliana said...

kan.. kejap je. hehe. EDD 8/5 tapi scan hari tu tgk mcm 27/4 :-)

umifarisfarhan said...

mmg emosi time pregy kak..time pntang pn sma hehe..lg klo penat n x ckup tdo..huhu

smpt lg kak nk shopping n sort bj..fiza dlu pn takes time nk sort bj hehe

nurul aini said...

wahhh..dah anta servis ke?bile sy nk anta ek..suh org amik ke anta sendri kak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails