Friday, December 6, 2013

18 weeks

Assalamualaikum..

Hai. i'm back :-) tenggelam timbul empunya blog ni ye. nak sangat menulis tapi busy sesangat.. nak baca blog kawan2 pun tak sempat. jadi, terabailah sikit blog ni bulan ni. upss.. lupa. hai disember.. oh lupa again. kalau ikut 2 tahun yang lepas, time macam ni dah ada kat hospital berlegar2 nak melahirkan aisyah. hehe.. how time's fly.. 

Ok, mari cerita satu2.. hari ni aku pegi minum air gula untuk MGTT.. dah minggu ke 18 ye.. dah rasa baby gerak2. perut pun dah naik sikit. kalau melihat pada bentuk perut macam lelaki je dalam ni. tapi kalau melihat pada kalendar cina, macam perempuan. haa.. dah jadi ahli nujum dah.. hehe. tak pelah, lelaki ke perempuan ke, ibu tak kisah cos i got both before this. ibu berharap baby sihat walafiat dapat keluar melihat dunia dengan selamat.. 

Tadi, minum air gula tu memang rasa 'nikmat' sangat.. seawal pagi pukul 7.30 dah sampai klinik. amik darah. haus sangat masa ni sebab dari pukul 10 malam puasa.. lepas minum air gula, aku minta izin dengan nurse nak balik rumah sementara tunggu 2 jam lagi.. nasib baik tak muntah tadi. minum sekali nafas je.. balik rumah dalam kereta tu mulut memang rasa penuh je.. janganlah muntah. sebab kalau muntah kena minum balik. tapi nak ke ko mengaku muntah.. huahuahua.. balik rumah dapatlah tidur kejap.. tengok ada mangga pengasuh aisyah bagi, potong siap2 bawa bekal pegi klinik, kang lepas amik darah boleh makan.. haa.. makan pagi dengan berselera sekali. rangup dan tak masam. cicah garam. tu jelah sarapan pagi tadi.. :-)

Harap2 keputusanya ok. tak naklah ada kencing manis, susah woo kena ulang alik ke spital 4 kali sehari. then jari kena cucuk lagi.. pastu kira berisiko la kan.. takut..  hmm.. tu je lah cerita nya.. nak cerita apa lebih2 pun tak reti dah.. cite pasal kerja biasalah, ada up and down nya.. tapi i likes challenge (muntoh).. banyak yang aku belajar dan mula faham berada di sini.. i like my job *_*.

Ok bye. wassalam...


1 comment:

~MommyAqilMedina~ said...

HUHUHu..aida time Aqil hari tu..lepas buat MGTT je terus tidur..tgh tidor,rasa nak muntah,terus muntah..huhhu..lepas tu xngakulah kan muntah..lepas tu ambik darah,tak cantik bacaan,terus kena minum lagi..sadis betull..hihih..hopefully Su takde lah kena kencing manis kan..Amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails