Friday, November 8, 2013

only 3 of us

Assalamualaikum..

Salam Jumaat yang indah dan barakah :-) tadi time rehat pergi JJ. hajat dihati nak pergi SOGO tapi malas betul nak mendaki tangga nak naik lrt. tak de nak beli apa pun.. just window shopping. SOGO kan ada warehouse sale hari ni. aku ada dapat surat, tapi belum sempat nak buka dan tak tahu apa benda yang sale tu. huhu.. tapi tengahari tadi pergi JJ tu pun tumpang kawan. hehe. bosan duk opis kalau time rehat panjang..

Hari ni bermulalah tugasan ku sebagai ibu dan ayah selama seminggu. en suami telah fly ke Dubai.. arggghh.. kalau ikutkan nak ikut sangat.. tapi apakan daya jadual penerbangan tak sama dengan tiket yang kerajaan bagi tu.. aku kalau pergi mestilah berangkut dua orang lagi tu kan. takkan nak tinggal pulak. jadi, selamat dah en suami naik flight ke dubai tadi.. berkursus. bestkan dapat kursus over the sea. huhu.. kami ni bilalah nak merasa. tu yang best bila duk KADER ni, ada chance nak pergi oversea free.. hehe..

Jadi, bermula semalam juga dah import adik aku datang tinggal dengan kami. upah tu.. bukan senang2 nak ajak tu. haha.. jadi bibik kejap boleh kan yed. layan anak2 buah awak je. hehe.. jadi weekend ni tak tahu nak gi mana.. duduk rumah lebih baik.. dah ada pak supir ni boleh lah tolong2 jadi driver ahkak. hehe..

Untuk en suami, semoga selamat pergi dan balik.. ibu mendoakan abang selamat dan sentiasa dilindungi Allah selalu. pergi sorang tu.. kalau bawa aku tak delah tercangak2 kan. hehe.. macamlah aku ni tahu sangat Dubai tu. bukan apa, at least ada lah kawan kan. hehe.. tak pelah, dia telah menjanjikan nak bawa aku pergi jalan2 lepas ni sebab tak bawa aku sekali. hehehe.. iyolah tu, kang janji tinggal janji je.. tak kira nak tuntut jugak. hehe..

Oklah. selamat berhujung minggu kawan2.. bye.. wassalam

6 comments:

umifariswafiq said...

bestnyeeee en zaki g dubai!! kursus ape tuh sampai ke dubai? hehehe.. best ke kak sue duk kader? huwaaaaa

takpelah fiza bersyukur apa yg ade.. alhamdulillah :)

Suliana said...

kursus apa ntah construction law kot. hehe.. ni saguhati jadi penceramah sepanjang tahun lepas fiza :-)

umifariswafiq said...

oh ade saguhati eh.. br tau..best jgk tu :)

Nur Hasyimah Mahasan said...

Wow beshnyer..dulu dok kader tak dapat merasa p kursus jauh2...but takpe la rezeki masing2 kan..maybe kalu kena p pun pkir banyak kali sanggup ke nak tinggalkan anak2.....

Nur Hasyimah Mahasan said...

Wow seronoknyer dpt p kursus jauh....takde rezeki nampknyer sepanjang dok JPS ari tu..huhu

~MommyAqilMedina~ said...

ke Dubai rupanya..semoga selamat pulang untuk husb Su..Amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails