Monday, October 21, 2013

hai. i'm back

Assalamualaikum..

Hai! i'm back.. hari ni dah masuk kerja. lama betul cuti. mujur jumpa jalan pegi opis. hehe.. cuti aku berbaki 14 hari lagi..  ada can nak cuti lagi. belek2 kalender tangok awal bulan 11 ada cuti tersepit.. haa.. boleh lah plan nak balik johor lagi. teet.. tengok jadual bulan 12 tak de cuti yang best. tak de yang tersepit2. sume tengah2 minggu. kalau tahun2 sebelum ni  tersepit. jadi aku selalu amik cuti direct dari krismas sampai new year... 

Anak2 hari ni alhamdulillah. perangai macam biasa lah. dah faham sangat sorang perangai budak tu duk merengek pagi2.. sampaikan air basuh muka bawa pegi katil. macam putera raja gitu. dah basuh muka, amik botol susu minum susu tutup mata.. bila cakap, "ok jom" baru tercegat bangun. yang si adik pulak, tak bangun2. memang kaki tido la budak ni. bagus. salin pampers pun tidur. bawa gi rumah pengasuh pun boleh bantai tidur lagi. tak pelah, eloklah macam tu, senang pengasuh nak buat kerja pagi2. kalau sebelum2 ni, dia celik mata je, nak ajak round2 jalan2 depan rumah. kitorang lintas rumah pengasuh sambil babai dia.. 

Apa lagi ek nak cerita. oh keje kebanyakkannya ok lah. aku dah buat sebelum cuti lagi.. bila masuk opis, bertingkek2 kat pigoen hole.. oklah at this moment under control sebab report tender dah habis. sebab dah banyak benda kuar masuk, sampaikan aku terlupa apa yang aku bagi kat bos untuk sign/semak..

Pegi kerja dengan dagu bertanda.. ni gara2 membaling roti canai segera dalam kuali. padahal minyak sikit je. amik ko. sape suruh baling. roti canai segera tu ada air beku lagi.. tu yang meletup2 tu.. elok2 selama ni goreng ikan meletup2 tak kena muka, ni goreng roti canai segera pulak boleh terkena kat muka. huhu. pedih tau. bukan kat muka je . ada lagi kat tempat lain bulat2 lecur.. bila nak solat tu, terasa berdenyut2 kat tempat melecur tu.. aku sapu gamat emas je.. sekarang dah keras sikit kat lecur tu. tapi kalau tersiat tu, meti pedih balik. haish.. dapat satu tanda dah kat muka ni.. 

Okeylah. to be continue.. bye. wassalam..

1 comment:

umifariswafiq said...

Fiza lak ade lg balance 19days cuti kak sue tp pyh nk amek cuti..kje bertimbun.. Sbr je laa... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails