Monday, September 9, 2013

sempena 1 tahun 9 bulan

Assalamualaikum..

Bulan ni genap lah aisyah 1 tahun 9 bulan.. yeay.. dah besar dah anak ibu ni.. Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi.. sempena dan membesar anak ibu yang kurus keding ni kan, mestilah banyak perkembangan diri yang dia dah tahu sikit2.. berat masih bawah 9kg ye. ringan dan kecik je anak ibu ni.. jom lah tengok gambar aisyah humairah :-)

nak gi makan kat rumah jiran.. pakai baju lawa2 ingatkan nak jalan jauh. huhu

penceria hati ibu.. gigi besar2.. tak suka gosok gigi tapi dengan ibu semuanya kena suka :-)

sahabat suka dan duka kepada abang aqil

main bubble bersama-sama

happy kids

dah pandai naik basikal.

Tapi kalau jatuh tergolek, meraungnya macam kena apa. tak boleh kena sikit. hee.. manja betul.. now dalam proses nak wean off budak kecil ni.. tapi tak jadi dah try hari tu letak pewarna merah. nangis2 dia. ibu pun menahan tangisan kesian kat anak.. hmm buat masa sekarang masih diteruskan.. aqil dulu sampai umur 2 tahun 5 bulan kalau tak silap baru berhenti betul2.. tahun depan insya-Allah kalau jadi aisyah nak jadi kakak dah :-) rezeki awal sikit berbanding aqil dulu. tu yang kena wean off awal2.. alahai sian aisyah.. hajat nak menyusu sehingga dua tahun lagi sikit je nak tercapai. tapi apakan daya ibu, perancangan Allah lagi baik.

Buat masa ini, masih lagi menyusu, masih lagi mengepam. stok susu pun tak banyak, ada lagi 7 botol kot.. tu pun sekarang pam dapat 10 oz saje.. dah try kasi minum anmum, dari 3 oz tu setengah oz je yang bergerak. tu pun kena ayah dia yang kasi minum.. menangis2 tak nak minum susu.. teresak2 dia. aku pun sebenarnya takut2 juga nak teruskan breastfeed ni, takut diri tak kuat.. takut keguguran.. macam2 lah takut kan.. now pun dah sakit2 pinggang tapi aku tak tahu puncanya apa.. ke phsycology aku sendiri.. hmm tawakal je lah, berdoa pada yang Esa..

Bye. wassalam..


8 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh Sue preggy lagi..Tahniah..Aisyah dah nak jadi kakak dah..Jaga diri bebaik eh..awl2 ni memang kena jaga gile..takut kan..

Asyifa Mustaffa said...

Yg ke 3 la ye...tahniah..., awal2 ni..mmg ada 1001 rasa...jaga diri, aisyah pun msti da pndai nnti....kan nak jdi kkk dah...:-)

Suliana said...

tq aida.. awal lagi kena hati2 byk :-)

umifariswafiq said...

wahhh hepinyeee, tahniah kak sue, jage diri baik2.. dah bape minggu? saing la kite, sebaya la anak kite thn dpn, in shaa Allah :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

eh preggy ek..tahniah sue... :)take care ek..

Masya said...

wahhh iyer ker????? @@ tahniahhhhhhhhhh ...... kene jumpa ni .. kongsi makanan bagi aura tu ke saya pulak hihihihihihi

nurul aini said...

tahniah kak su..;)..jge diri baik2..moge2 aisyah cpt2 besar. sian ibu n adik..

Ietams said...

tahniah su...
jaga diri ye..
aisyah dah nak jd kakak dah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails