Monday, September 30, 2013

dah buka buku pink :-)

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua. happy Monday. Pagi tadi masuk lambat sikit kat ofis dalam 9.40 pagi macam tu lah. pegi buka buku pink kat KK.. banyak betul appoinment klinik lately. Khamis ni pegi lagi sebab kena jumpa Dr. Pakar.. later will story why Dr. Pakar..

Now bermulalah aktviti check up ni.. pagi2 kena pegi sebelum pukul 8. tadi sampai 7.45pagi dapat no 13. oklah, klinik ni laju juga. takdelah sampai tengahari. paling lewat pun pukul 10. tapi kalau mengikut history dulu2, pun memang tak de makan masa lama sangat.. Unless kalau kena minum air gula tu kena tunggu 2 jam lepas minum air gula tau.. pastu bila kena jumpa Dr pulak.. 

So tadi dah kena amik darah.. tak sakit pun time cucuk tu. cuma nurse kata urat aku lari2 masa kena cucuk. sekarang baru terasa macam sakit kat tempat cucuk tu.. Pastu, aktiviti macam biasalah, amik urin, amik tekanan darah.. pagi2 sampai tu kena isi buku. menulis je kejenya.. aku ni tulisan tak cantik. tapi tadi aku dah berazam nak tulis lawa2 sebab kedua2 buku pink aku sebelum ni amatlah buruk tulisannya. haha..

Oklah. awal2 lagi tak de masalah. cuma berat aku 44.9kg tadi. underweight.. pastu apa lagi tulisan merah2 tu GDM. GDM tu mengikut history anak sulung iaitu aqil ada kencing manis, tapi aku control diet. lagi satu history family pun kena amik kira juga, ayah aku ada kencing manis juga. dari segi blood pressure ok.. 

Dah settle jumpa nurse, pegi jumpa Dr. plak. sebab aku tak pernah scan lagi. Jadi jumpa Dr. scan.. nampak lah kelip2 tu heartbeat. aku ni memang dari dulu tak reti tengok scan ultrasound tu. huhu.. pastu lama juga dia scan perut. ada satu benda yang Dr. jumpa tapi dia tak pasti. tapi mengikut pandangan dia adalah CYST. tu yang aku kena jumpa Dr. Pakar hari Khamis ni.. huhu.. sedih pulak bila ada masalah kan. lagi satu Dr. kata rahim aku kembang. stress keje ke dia tanya. hmm tak de lah stress mana, biasa je lah. tak tahulah stress kat rumah ke dengan anak2 ke kan..

Hope segalanya dipermudahkan. kalau betullah ada cyst tu, harap dia cepat hilang dan tak membesar dan tak berbahaya kepada kandungan ku.. mulalah rasa menyesal sebab selalu makan fast food. mengikut Dr. Hamid Arsyad, makan fast food adalah salah satu punca Cyst.. Oklah oklah. tu je nak share..

Owh. hari ni first time aku bawa kereta ke tempat kerja. oklah.. dekat je.. cuma waktu balik je tak tahu camana kan.. takut nak kuar simpang je. hehe.. ok bye. wassalam

p/s : now dah 9 weeks dan EDD insya-Allah pada 8/5/2014 :-) 


8 comments:

Syahada Ahmad said...

doh bakpe yang kurus sangat ni ibu??
mami double A jeles niiii.
Mami double A gumukkkk

Suliana said...

pesengang gitu doh sya weih. haha.. mana ada sya gemuk biasa je tengok. hehe

umifariswafiq said...

take care kak sue, smga dipermudahkan aminnn :)

mama maman aka yana said...

tumpang seronok.. minta2 selamat yer

mekchu said...

Alhamdulillah.. pregnen lagi ye.. tp kurus sgt 44 kilo tu... kena makan lebih lagi ni......

hazlina azmi said...

happy pregnancy journey dear..:)
blogwalking..jemputla ke blog saya dan bertukar2 link
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tahniah sue n zaki...dh nk dpt yg ketiga rupernya....take care dear....

ietams said...

harap² cyst yang tak membahayekan la kan su..
take care ye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails