Tuesday, August 20, 2013

Selamat bertunang my Cousin :-)

Assalamualaikum..

Hai ols. seperti yang dijanjikan hari ni nak share tentang majlis pertunangan cousin ku.. kami panggil along je. anak makcik belah ayah, the one and only adik perempuan ayah out of 11 orang tu.. 10 orang lelaki sorang je pompuan.. wajib datang ni.. kami panggil mak along mak unggal..

Majlis adalah pada hari ahad pukul 3.. kami datang dalam lepas zohor macam tu lah.. menu nasi putih dan soto. soto tak dapat rasa sebab dah kenyang masa tu.. huhu. dah now terbayang2 kesedapan soto. nak buat tak reti. jadi marilah makan di kedai saje :-p

Ramailah adik beradik ayah datang. tetamu pun agak ramai. anak sulung kan.. Jom cerita sambil tengok2 gambar..


hantaran dari pihak perempuan

the brides to be. insya-Allah this year or early next year

bersama blogger femes. haha -_-

my sis and aisyah the kangaroo girl

singgahsana

the hantaran.. view dari atas tangga

nilah mak dara tangga. jaga line budak2 turun naik. pot baik ni.. nasib tangga tak runtuh :-)

ni semua cousins dan dua orang tu adik beradik aku lah. yang kenit2 tu anak diorang.. muka aku je tak de. may be rushing nak balik.


aisyah dan mak ida.. 

precious moment. bersama cousins zaman hingusan ni. kecik2 dulu kami semua dijaga oleh nenek... macam2 perangai, macam2 kisah dan kenakalan zaman kecil. dah ada anak sepupu pun aku. jarang2 jumpa, sekali jumpa mehlah bergambar sekali. duduk je kl tapi tak pernah pulak terserempak dengan diorang ni.. kat kenduri kendara je lah ada nya.. lepas majlis ni, aku ajak bertandang ke rumah ku.. haa.. sampai maghrib diorang stay. aku buat mee goreng basah lagi, sekilo setengah malam tu. licin..  sekali sekala datang rumah kan.. 

Malam tu, kepenatan tidur zzzzz.. penat tapi happy :-) ok dah tu je nak cerita.. bye. wassalam..


2 comments:

nabila zaremi said...

sama mcm sy..time raya @ majlis kenduri kendara baru boleh jumpa dgn sedara mara..hari2 lain sibuk sokmo...

lynn said...

ouh, dorang lepak rumah kakteh erk lepas tu. mesti syookkkk kn..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails