Friday, August 9, 2013

imbasan raya pertama

Assalamualaikum..

Hari ni dah 2 Syawal. Kejap je kan.. Petang ni nak balik kluang dah. Doakan semoga selamat perjalanan kami ye.. Nak story sikit imbasan raya semalam..

Aku seperti biasa, first day raya tak berapa nak makan (sangat. Haha). Haa.. Serius rugi kan. Mak masak mi sup daging dan set rendang yang sedap tu, gulai nangka ayam kampung, ikan sembilang podeh.. Haaa dapat bayangkan betapa berapi perut aku makan podeh2 ni.. Orang nogori kan masak pepodeh.. Semalam makan, meletup2 montot aku ni nak tercirit. Tapi podeh podeh pun, tetap menjadi pujaan hati ku dan ramai tetamu..

Pagi ni pun perut masih tak berapa sedap lagi ni. Bahana makan banyak lepas puasa kan.. Huhu.. Hari ni nak sambung berjalan. Semalam dapat 2 rumah je.. Aqil dah pandai minta duit raya. Sabo jelah. Sibuk nak duit raya, nak beli mainan..

Ok. Lagi satu aku bersyukur sangat hasben aku dah tak smoke. Kalau tak, penat aku tengok dia lepas makan berasap, entertain tetamu pun berasap. Aku ni dari kejauhan duk jeling je kan. Tapi tahun ni, alhamdulillah. Syukur sangat ya Allah.. Harap sangat dia istiqamah dan tak kembali smoke. Ni yang sayang lebih ni kat abang :-) tapi masa malam raya tu, nak terjegil gak bijik mata aku ni. Aku ingatkan dia hisap rokok. Dah rasa separuh hatiku hancur. Huhuhu.. Rupanya dia pegang bunga api yang dah habis. Heeeee... Malu i, baru nak sound, kalau tak, sentap 40 tahun :-D

Oklah, anak kecil dah bangun. Berak pulak. Kang nak mandi mesti meraung2. Air sejuk nak mamp... Aku pun ketar kena air kampung ni tau. Kat rumah pakai heater.kat kampung, rasakan lah kesejukannya :-)

Ok bye. Wassalam

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments:

umifariswafiq said...

Bgsnye suami kak sue dah bereti merokok.. Husben fisa bla la agaknye.. Sll doa die dpt bereti.. En zaki bt mcm ne leh stop tu? ;)

Masya said...

alhamdulillah.. berkat doa isteri jugakkan..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

akhirnya zaki brenti mrokok.. dulu dia brangan2 nak ikut jejak en lan.. asben lnda taktau la, mcm2 alasan klau suruh dia brenti.. huhuhu.. arap2 terbukalah ati dia nanti..

misscha said...

tahniah!!.... nasib baik k.sue x marah kalu x , x pasal2 sentap..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails