Tuesday, July 16, 2013

new environment

Assalamualaikum...

Hari ni dh report duty kat tempat baru :-) macam budak sekolah rasanya. Pagi hasben hantar naik motor. Kalau tak, nak naik lrt tapi sebab first day kan, takut bininya sesat tak jumpa jalan masuk opis. Hehe..

Berdebar juga sewaktu melangkah. Sampai2 je kat admin, diorang dah tahu ada staff baru. Isi2 borang semua.. Briefing by 44 yang jaga admin. First impression kat dia macam baik sangat!! Ramah. Tengok dia pun bawa beg pam:-) ada geng.hihi

Then naik ke tingkat yang sepatutnya tingkat ukur bahan. Ye di sinilah tempat bertugas yang baru. Back to track. Selama ni duk wat reporting je, now kena study balik profession ku. Kena cepat pick up. Tak leh lembab2 air.. Aku ni blur skit dah lama xbuat kerja qs.. Nasib kawan yang switch dengan aku tu tangguh sebulan. Dapatlah aku belajar sikit2 dengan dia..

Hmmm masih terlalu awal nak cakap best ke tak. Best kot. Bila kawan baru aku cakap senang je keje dia. Yolah, hope so lah kan.. Keje dia banyak... Tapi aku harap dapatlah tangkap dengan cepat. Jangan dibiar kebenakkan terjadi :-P

Pastu aku mencari port yang sesuai nak pam. Buat sementara waktu, aku duduk kat partition. Macam tak sesuai pam kat sini. Orang lalu lalang. Kena masuk surau jugak. Pc pun tak de lagi. Nasib baik wifi ada, siap x block apa2 plak tu :-P kalau tak, mati kutu aku. Nak belek apa lagi. Meja pun kosong. Pen sebatang je ni..

Okeylah. Sebab dah boring habis dah bateri hp ni. Cajer pun x bawa. Hmm... Eh lokasi cuci mata yang baru ialah di JJ Maluri. Hihi. Tapi kena naik tren lah. Dekat sikit dengan rumah tempat sekarang tapi kalau nak bawa keta pagi2 meman jem la.. Oklah. Bye. Wassalam

Published with Blogger-droid v2.0.10

9 comments:

Masya said...

opis baru, kwn baru ... mesti teruja kerja baru ... :)

~MommyAida~ said...

Semoga serasi di tempat baru..Good Luck!

MasReena said...

akak dah berenti kerja gomen ke

sisanizu said...

gud luck su

Suliana said...

ye masya. kena pandai sesuaikan diri :-)

Suliana said...

tq aida :-)

Suliana said...

xla, tukar tempat kerja je masreena :-)

Suliana said...

tq sarah

Aziela Hakeem said...

terbuka blog ni.. rupanya Su..satu office ngamn my hubby.. Cik Khai dari pendidikan.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails