Friday, July 19, 2013

merudum..

Assalamualaikum..

Letih sangat hari ni. lunch hour tadi pegi opis lama.. nak ambil barang adalah dalam 2 beg nak kena amik. berat pulak tu. Jalan kaki naik tangga turun tangga..sampai kat stesen sultan ismail tu, menapak pulak pegi maju junction turun tangga naik tangga lagi. sampai opis, aku dah melepet. penatnya. cam ni nak gi merayau jalan tar. huhu.. pulak tu, baru lepas pam susu. lagi la lembik. kejap je peginya. pukul 1.30 dah gerak dah. before balik, pegi amik gambar pasport pulak, nak wat pas pekerja.. 

Berapa kali adik tu snap. habis snap tunjuk kat aku.. asyik macam tak elok je, snap lagi. lepas tu, tak elok gak, pasrah je lah. cuci je lah dik.. muka cengkung.. nak wat camana, bulan puasa memang berat badan aku cepat susut.. senang sangat turunnya.. siap ada efek kat muka lagi. plus, masih menyusu badan, lagilah... tapi nak buat camana, syukur alhamdulillah ada muka :-D

Sampai ofis, ngam2 2.45.. lepak kejap, solat.. tu pun melepet lagi. macam malas pulak nak pam susu pukul 4 ni.. production bulan ni sangat merosot.. daripada 4 botol, jadi 3 botol penuh..aisyah pulak dah semakin kuat menyusu.. pasrah je lah. ESP tu tak membantu pun membanyakkan susu. kasi tenaga dan susu pekat je lah. tak tahulah lain orang lain pulak efek dia kan..lagi pun anak aku dah besar, tu yang susu pun dah merudum..

 hasil petang semalam, second session. bila dah campur dua2 belah, inilah hasilnya

Ntah2 sebab aku stop pil perancang tu yang merudum tu kan.. dulu makan Noriday. Membantu tau noriday ni membanyakkan susu.. sekarang bila dah stop, peod pun sudah mari, elok je timing dia tak macam dulu.. semakin teratur.. tapi tulah, susu sikit pulak.. tak pelah, berusaha je lah.. kalau dah rezeki aisyah takat itu, itu jelah kan.. jangan putus asa, serahkan pada yang Kuasa :-) smile. walau pun penat. huhu.

Balik ni malas masaklah. acik penat dah seminggu masak. nak rehat pulak.. bye. wassalam

7 comments:

nabila zaremi said...

saya pon ambik perancang..tapi ambik yang jenis suntik tu,tak ingat nama apa..ambik yg jenis suntik nie susu tak kering...

Masya said...

kalau sy kata kalau puasa kdg mg mcm tu.. x semesti sbb pil perancang, x pun hormon ygh na stabil blk kot...

ZUERA said...

Assalammualaikum...

saya pun beli esp juga tapi betul kata awak tak berapa membantu pun nak banyakkan susu..malah bila tak minum banyak pula susu...okie saya makan kurma masa sahur dan minum banyak air suam..now dah tak minum esp lagi..rasa macam rugi saja beli.huhuhu...kesimpulannya dan peringatan untuk diri sendiri jangan terpedaya dengan iklan mereka yang macam gempak tue..berusaha,berdoa dan selebihnya tawakal pada Allah..

Salam Ramadhan!!

Suliana said...

pil noriday tu pun susu tak kering. sama dgn yg suntik tu :-)

Suliana said...

may be kot.. puasa agaknya..

Suliana said...

kurma pun saya mkn tapi sikit je lah. hehe.. makan lah esp tu dia ada benefit lain insya-Allah :-) rugilah beli tapi tak makan. lain org lain kesannya..

nurul aini said...

kak..sy dh benti pam dh kak...sedihnye.bulan pose ni stop ri 2 sbb xpat sebotol pun..so payah la nk bg kan..sian aatif.tp still bf g la kat umah..pegang kate2 misi, jgn benti selagi tak 2 taun wlpun setitik..(nk bg senyum cket sbnrnye..;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails