Tuesday, July 9, 2013

Makan-makan terakhir

Assalamualaikum..

Esok puasa kan. Selamat menyambut kedatangan bulan yang mulia. Ahlan wasahlan ramadhan al mubarak.. Semoga kita semua mendapat keberkatan di bulan puasa yang bakal tiba dalam beberapa jam lagi. Malam ni dah boleh start terawih :-)

sebagai penutup bulan Syaaban, hasrat hatiku nak belanja semua kawan2 di unitku makan2. sempena minggu terakhir aku berada di sini.. Kami makan di Wadi Hadramawt di Jalan Ampang. Tempatnya aku yang pilih. hehe.. Pegi dalam 10 orang naik kereta. dekat je dengan ofis, jalan pun tak jem tadi. kira oklah. pegi balik smooth je lah..

Selamat tinggal kawan2.. macamlah pegi jauh sangat kan. tapi still tak jumpa dah, borak2 macam dulu, makan2 bersama.. Minta maaf segala salah silap sepanjang aku berada di unit ini. Keterlanjuran mulutku berbicara, ketajaman mataku meng'scan' korang atas bawah. hehehehe... kenangan bersama korang tetap tidak akan dilupakan.. semoga kita akan bekerjasama lagi satu hari nanti :-)

pic ni tengah tunggu kereta satu lagi sampai.. sebenarnya kitorang dah lapar sangat.. muka tak sabar dah nak ngap nasi arab tu.. apa ntah yang kami order tadi. ada chicken mandy, lamb madghout, lamb mandy, chiken khabsa dan lamb khabsa.. amik juga mixed grilled dan 2 pitcher orange juice.. licheeeenn.. :-)

orange juice dia ni sangat sedap.. pure juice. satu jug ni cukup untuk 5 orang, air saje utk dua jug tu RM 90.. pergh.. patutlah sedap sangat, sampai ke buih2 dia tu nak jilat :-)

antara makanan yang kami order.. kawan2 ku suka makan chicken mandy.. aku makan lamb modghut.. sedap bangat. hehe.. mentekedarah je kejenya kan. macamkan bulan puasa tak dapat makan. :-p

saje amik gambar tisu :-p

Sebelum balik, tapaukan untuk budak opis orang tak dapat ikut sebab ada meeting, tapau untuk anak cikku dan untuk hasben ku malam ni makan nasi arab lagi :-) tapi kena masak jugak kot eh esok nak sahur. hehe..

pokli habis ko dia makan nasi arab setimbun tu sorang2.. haa terer betul. perut dia ada compartment lagi satu kot, hehe. jangan mara aaa :-p

Ok, last but not least, ucapan terakhir untuk kawan2 ku di Unit PMO, Selamat maju jaya untuk semua.. gonna miss u all.. seronok bekerja bersama walau ada suka duka, terasa hati, bergembira bersama..  Bulan puasa ni kalau jalan di jalan TAR, jangan lupakan daku. cewah. haha. soping je dia ingat. Selamat menyambut bulan ramadhan..

Sekian, wassalam..


2 comments:

Masya said...

makan² sempena meraikkan tempat bertukar ke???

salam ramadhan...

pakli said...

Errrkh...Alhamdulillah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails