Monday, June 3, 2013

on our anniversary day

Assalamualaikum.

Semalam 2 Jun, tarikh keramat kami. Hari ulang tahun perkahwinan yang ke ENAM.. alhamdulillah.. Dah enam tahun kami kawin.. Suka duka semua tu asam garam dalam rumah tangga.. Alhamdulillah dikurniakan 2 cahaya mata, sepasang pulak tu. syukur pada Mu ya Allah.. Semoga rumah tangga kami aman damai, bahagia ke akhir hayat.. Bersyukur dengan apa yang ada sekarang ni..

Dan seperti biasa lah, tak de sambutan apa2 pun, sebab dah banyak bagi katanya. haha.. Cuma aku buat carrot cake, first time buat sebab mr hubby kata sedap masa makan kek kat secret recepi tu.. so i try je lah buat kan. takut gak sebab tak pernah buat. Alhamdulillah jadi walau pun, kek tu tak masak kat tengah. kuang kuang kuang.. tu lah untung nya bila belah tengah kek tu. rupanya ada sebahagian masih lembab, ku ingatkan dah masak. so, terpaksa bakar lagi sekali. dan bila dah bakar dua kali, kek yang kat tepi2 tu kering sikit lah, terpaksa potong yang mana keras2 tu..

Bila dah sapu2 dengan cheese cream frosting, terasa kesedapannya. chewah. hehe. so boleh masuk dalam listlah kek ni :-)

macam cantik kan luarannya.. padahal tengah belum kering lagi.. kena pakai loyang 9 inchi kot baru nipis sikit dan cepat masak..

 deko2.. hmm seperti biasalah. comot :-)  makan sendiri je kan..

Then petang, bila dah settle kerja melipat kain, penat sebenarnya tapi ku gagahkan juga melipat kain.. tak tidur siang pun semalam.. yang tidur adalah hero2.. jadi diorang dah caj bateri terus ajak pegi Jusco maluri. yeay, dah lama tak makan nando's. so mari kita makan.. Aqil lah yang paling excited, dapat jalan2.. nak main game sebenarnya.. dapatlah pau ayah dia pistol getah, baik rumah tak sampai setengah jam dah rosak. kuang kuang kuang. pistol murah RM 5. huhu. sian aqil.. frust dia tak puas main lagi..

tengoklah anak2 ku seronok main dalam pool ball ni.. 

 Okey lah.. till now.. bye. wassalam..

2 comments:

huda said...

happy anniversary :)
im your silent reader..

sedap kek tu..
jom ke blog sy hudakassim.blogspot.com

Masya said...

happy belated anniversary .. rasa mcm dah komen, x kmen lg eh.. hihihihihi ... semoga ikatan ini berkekalan hingga kehujung nyawa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails