Thursday, May 30, 2013

belum baik lagi

Assalamualaikum..

Hari ni adik gwiyomi demam dan ibu bawa pegi opis. suka2 je kan bawa pegi opis macamkan opis tu ayahnda punya ;-) ayahnda tak de tu yang bawa tu, tapi kalau bawa pun ayahnda weols tak kisah, lagi dia suka. siap dia suh buat satu tempat khas untuk anak2 di sudut opis..hehe.. kalau budak2 besar baya2 aqil tu, suka lalu depan 'atok' nanti atok kasi duit. haha.. lagi pun cuti sekolah, tengok masing2 bawa anak2 gi opis. hehe..  tak pelah, kasi chance la ye. bukan selalu. lagi pun adik gwiyomi demam panas pagi tadi. aku dah siap2 dah takkan nak cuti pulak. nak hantar ke rumah pengasuh macam tak best pulak kan.. maka bawak lah pegi opis.. 

Pukul 4 lebih aku rasa badan dia panas. 2 hari sebelum ni, demam dia light2 je. siap skip makan ubat lagi, relak je. subuh tadi dah 39 degree.. alamak, cuak pulak. dah kasi ubat bontot, dah mandikan pun tak turun lagi. risau juga. now, dia dah tido. suhu badan pun dah normal. alhamdulillah. nanti nak pegi beli ubat demam dia..yang ada ubat lama tapi tahun ni juga lah..

Tu je lah nak cite.. me is tak de mood lah.

Oklah. bye.. wassalam

1 comment:

~MommyAida~ said...

alhai kesiannys adik demam..cepat2 sihat ye adik..takmo sakit2 dh..huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails