Tuesday, April 23, 2013

kisah makan

Assalamualaikum..
 
Selamat pagi kawan-kawan.. Sarapan apa pagi ni. aku belum sarapan lagi. lapo ni.. semalam makan mee hun sup je. mana kenyang kan. dah terbiasa agaknya makan berat2, bila kena misup jadi cepat lapar time pagi. hehe.. Sekarang ni, mr hubby dah jaga makan. hmm.. beras pun kami dah tukar beras herbaponi faiza. pada aku tak berapa suka beras tu, beras fight against diabetes.. macam kureng lah rasa dia. tapi mr hubby kata tak pe lah, jaga kesihatan.. dah lah dua2 belah family ada kencing manis kan. rasa tak puas je makan nasi. tapi untungnya bila kita masak 1 pot, tak habis okeh makan dia.. macam nasi tu beranak2 je. hehe. dulu aku akan masak satu pot lebih skit untuk sekali makan.. tapi sekarang 1 pot pun tak habis makan. camano tuh... nasi dia macam peroi je, sebutir2.. masak nasi ni air mesti lebih..
 
minum susu dulu pagi ni :-)
 
Minggu lepas, dapat buat asam pedas kepala ikan tenggiri. kepala dia tu separuh je. separuh lagi simpan. hehe. dah laaaamaaa nak buat tapi tak terbuat. sebab mr hubby tak berapa suka asam pedas. choii lah.. hmm tak geng lah macam ni kan.. tapi tak pelah, aku nak buat juga sebab tengok daun kesom aku merimbun je. hehe.. buat sikit je lah, kot2 tak habis makan kan. sekali tu, menjadi agaknya aku buat, haa licin... aku buat cair2 sikit, kata kawan ku, style orang melaka.. aku letak bunga kantan je sebab benda dah ada kan. hehe.. sedap sedap sedap :-)
 
asam pedas ku :-)

Ok dah tu je nak cite pasal susu tu je sebenarnya. meleret2 kelain dah. hehe.. susu tu aku bawa ke ofis sebab letak kat rumah tak bergerak pun. dia kata kena habiskan dalam masa 4 minggu, ni dah lebih sebulan dah tak habis2 lagi.. so, mari minum susu kawan2.. bye. wassalam...

3 comments:

iduraz said...

erk..sedapnya kepala ikan msk sam pedas..kita suka sgt asam pedas...

~MommyAida~ said...

hihihi..aida pon baru minum susu kelmarin..tapi still tak terusik lagi..haih ken aminum jugak ni..persediaan puasa nanti..huhuhu..asam pedas tu nampak sedap..

Ietams said...

kite pun gitu gak..
oat, horlick, susu semua hangkut ke opis.
kalu di biarkan aje kat rumah
memang tak terminum.. tak teringat pun yer
tak sempat pun jugak..
entah ape yg di bz kan nye pon tak tau.. hihihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails