Wednesday, April 24, 2013

gigi oh gigi

Assalamualaikum..

Hai.. pagi ni aku ke klinik gigi. kali ni buat kat tanglin.. klinik kerajaan.. actually gigi tak sakit tapi makanan asyik masuk celah je kan. sebelum ni dah pernah tampal gigi tu, tapi dah lama tercabut tampalan tu. pegi je lah. tunggu tunggu kang makin parah camana. sementara tak sakit ni kan.. berdebar lah juga nak gi klinik gigi. katanya sakit dan ngilu.. hmm..

Sampai klinik pukul 8 pagi, pukul 9 dah dikerjakan oleh doktor.. ha.. keras kejung badan aku. kuikuikui.. gigi yang dikerjakan tu sebelah gigi taring, ala, yang geraham kecik tu sebelah gigi taring. haa.. dia dah terkena jangkitan gigi sebelah, tu yang berlubang.. pastu doctor cakap dah agak dalam juga berlubang. harap2 dia tak sakit. kalau sakit, alamat kena buanglah gigi tu.. no no no no.. abislah rongak gigi aku bila senyum nampak kosong nanti. hmm.. sian i.. kena cover2 senyum nanti. hehe..tapi gigi tu pun memang selalu ngilu kalau minum ais.. hai gigi, janganlah rosak cepat ye.. kita cayang awak. tolong jangan sakit please.. then doctor cakap gigi yang lain kena bagi perhatian lebih sebab giginya rapat2.. kena rajin guna flos.. takut cepat rosak.. baik doktor. balik ni aku cari balik flos aku yang dah laaamaaa aku beli :-p

Bila aku tanya nak buat scaling, doctor cek, ok lagi ni. tunggu lagi 6 bulan lah. hehe.. okey.. scaling pun ngilu juga tu. tapi tak pelah, kalau doktor cakap okey, dah bersih, tak payah ler. hehe.. so tadi kena singgit untuk pendaftaran dan dua ringgit untuk tampalan.. 

okey, itu je nak cite pagi ni :-)

bye, wassalam..

4 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kita takut nak jumpa dentist tau, huhu

~MommyAida~ said...

huhuhu..kalo kait dgn gigi, mmg sakittt..huhuhu..aida pon berdebar je kalo setiap kli g jmpa dentist..

Suliana said...

takut2 pun kena gagahkan pegi juga awak :-)

Suliana said...

samalah kita.. masa doc duk godek gg tu, otak kita pun concentrate pikir apa lah yg digodek tu. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails