Wednesday, March 13, 2013

Shopping apa di Langkawi

Assalamualaikum..

Sambungan dari cite Langkawi. seperti biasa, orang pompuan kalau pegi Langkawi mestilah nak shoppingkan. Kalau ikutkan hati dan nafsu serakah ni, semua nak beli. pakkal lah duit pun tak berapa nak hado, jadi kita beli sikit2 jelah ye. berpada2 orang kata. Masa aku pegi dulu2, serius aku tak de membeli sangat. yelah, masa tu belum kawin lagi, langkah membeli tu terhad sikit kan. Sekarang, bila pegi Langkawi dah boleh aim apa benda kita nak beli. Memang murah lah like corelle, vision.. nanti kalau ada rezeki pegi lagi, akan ku beli itu barang. hehe.. Coklat sudah semestinya lah kan beli.. Baju budak2 murah betul kat sana. Baju biasa2 je lah made in Thailand or Indonesia.. Tapi boleh lah buat pakai hari2, RM 10 hengget je.. dapatlah anak2 ku baju harian 2-3 pasang sorang :-) 

Untuk aku pulak, aku beli pemanggang ajaib tu tapi label HIG (haji Ismail Group). belikan juga untuk kawan, 38cm RM 79 je. aku beli yang sedang 32 cm RM 69. yang paling kecil RM 55 kalau tak silap 28cm.. banyak brand juga sebenarnya.. tapi memang murahlah pemanggang ni. aku dah try bakar ikan. okey, berbaloi. rumah tak delah berasap sangat kan. Nak bersihkan periuk tu pun senang je.. Jom tengok gambar..

beg pun murah.. tu aqil tengah cari atok dia

small

large

menunggu ayah soping
Ayah aku lah yang banyak membeli. dia pandai soping :-) beg kulit lah, tali pinggang lah, kasut lah. Macam2.. coklat lagi orang tu kirim, orang ni kirim. hehe.. kami banyak membeli di Pekan Kuah di Haji Ismail Group.. Panas sangat cuaca hari tu, jadi tak pegi pun kedai lain.. oklah orang tak ramai.. tapi kedai kecik dan sempit.. Mama ada bawa kami ke kedai Rams di Kompleks Pekan Rabu, kedai ni ok, kemas dan tersusun, luas, barang pun cantik2 tapi aku tak beli apa2lah, aku tumpang membuang jek. haha..

cotton shop
Cotton shop ni best!! baju murah2.. kemeja lelaki RM 25 jek.. ayah belikan untuk menantu2. Untuk kami orang pompuan ni, aku tak belilah, sebab putih kan, jarang pulak tu..

batik
Ni kalau masa bujang2 ni lah yang aku beli. hehe.. tapi kain jenis macam ni cepat koyak kot.. tak pelah, next time boleh beli..

cuci mata

coklat
Hasil rembatan coklat. aku pun tak tahu sangat coklat apa yang best nak beli.. tapi biasalah Langkawi Coklat Daim, Ferra Roroshe (tul ke eja ni) Hersheys mestilah beli kan. Murahlah kot.. Ni semua untuk kawan2 ofis dan untuk makan2 sendiri kat rumah. Macam ni pun dah habis sampai RM 200.. hehe. Ada lagi coklat kat rumah. Makan sikit2 :-)

baju cekci langkawi
Baju comel ni beli kat Oriental Village kat kabel car tu.. comel je tengok aisyah pakai. hehe.. tu jelah yang aku beli, tak delah tunjuk semua.. random pic only.. seronoklah soping kat sini.. tapi bila nak beli tu pikir juga, guna ke, pakai ke.. hmm. mesti bijak berbelanja okeh.. hehe

Sekian, wassalam..

15 comments:

Masya said...

pemangang tu beli x??? sy dah ade satu.. tp bukan yg warna merah mcm ni.. warna hitam jer...

Sharinginfoz said...

Pemanggang ajaib mmg mudahkan hidup

umi faris said...

murahnye pemanggang ikan tu. klo pegi langkawi lg..nk aim yg tu hehehe :)

erna said...

nak sangat beli pemanggang ajaib ni. x kisah la brand apa kan..asalkan berfungsi dengan baik sama macam pemanggang ajaib yang ori tu..

murah je harga kat langkawi kan. kalau kat sini pemanggang tu rm130 rasanya :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

argghh,lamanya tak g langkawi.. jeles lak tgk sue bershopping kat sana.. bestnyerr

sihatbyMAMAELLY said...

wah..mcm best je!! lama tak gi langkawi.tp klu nak p wajib bawak duit banyak2 kan

Suliana said...

BELI.. WARNA MAROON.. :-)

Suliana said...

ya betul!! :-)

Suliana said...

mmg murah kan.. :-)

Suliana said...

haah, murah je..

Suliana said...

tak puas soping kat sana. hehe

Suliana said...

semestinya elly :-)

mama_muaz&muiz said...

kitorg pun plan nak g langkawi ni nxt week. Bestnyerr!

mama_muaz&muiz said...

kitorang pun plan nak g langkawi next week ni. Bestnyerr!

maria firdz said...

wah.. murahnya pemanggang tu.. hhu.. bila hajat nk ke langkawi nk kesmpaian ea..

salam singgah dan follow:
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails