Friday, March 29, 2013

health check

Assalamualaikum..

Hari ni okey2 je.. malas pulak nak update blog. selalu jumaat macam tu kan. hehe.. tadi pagi pegi cek kesihatan kat MARA. free. check pakai besi apa ntah.. boleh dapat tahu kalau ada masalah ke apa.. keputusan kesihatan ku ialah kolestrol tinggi skit 69. usus kecil ada masalah - berkaitan dengan sistem buangan, paru2 kurang mengepam - passive smoker, kurang calcium, tulang ok, buah pinggang, hati, kencing manis sume ok..darah rendah sikit, kat border.. 

ni lah besi yang scan sistem badan kita. dari Orien Health Management. 99 % hampir sama result dia dengan blood test, katanyalah.. gelang, ja sume buka tadi..

my fren arza, darah rendah. hehe. same problem..

doktor tengah brif kat patient

me tengah amik tekanan darah..

Pastu bila dah di explain oleh doctor, dapat lah paket dari Orien Health - untuk detox dalam badan. best juga ni. perasa epal. sebelum tidur makanlah. dapat 5 sachet free :-) 

Tulah tadi tengahari semangat cari barang2 nak bersenam ni. haha.. doc suh bersenam, kurangkan fast food, oily food.. banyakkan makan fibre dan minum susu :-) tapi kasut sukan tak jumpa pulak bila dicari. alasan la tu. pasni thread mill sila bukak balik :-) biar ibu pulak bersenam kalau ayah malas. hehe.. FYI, program ni extended sampai 5th April. Kalau tak, hari ni last day.. cepa2 pegit adi, rupanya minggu depan ada lagi. haa. tapi kena derma RM 20 sumbangan Lahad Datu.. untuk check up ni FOC..

Ok, tu je nak share. happy weekend all!! Wassalam.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails