Friday, March 22, 2013

Gangnam Style

Assalamualaikum..

Salam hari Jumaat.. hari ni bergangnam style la kite.. hehe.. bukan menari gangnam ye, tapi berbaju gangnam.. kain gangnam ni dah beli bulan lepas, tapi hari ni baru boleh pakai sebab minggu ni juga baru siap bajunya. cepat kan... haa.. kain seperti biasa beli kat Jalan TAR, murah je ni RM 35 tanpa batu. yelah sekarang ni kain2 yang dijual banyak yang berbatu. kalau ada batu naik seri sikit kan, cer tak de batu, nampak biasa2 je kain tu.. tapi untuk seorang tailor, tak berapa suka kalau kain yang ada batu. teringat tailor cina kami kat Kluang, asal baju ada batu je caj lebih. sebab apa tau, takut jarum patah lah, rosak mesin jahit lah.. pastu dia kena buka balik batu tu then gosok balik. cerewet betul, padahal kain dan batu tu murah je pun.. tu yang menyebabkan kos upah jahit baju kurung kat kedai dia dah serupa upah kat kl. mahal dia amik RM 70.. padahal kain alahai murah je.. kami amik upah baju dari dia sejak kecil lagi tau, dari sekolah rendah baju fesyen2 semua hantar kat dia. baju  kurung mama jahit..

Now, bila dah jumpa tailor yang murah, tapi jauh sikit, lagi banyak kain aku beli. kuang kuang kuang.. bukan apa.. baju nak pakai gi keje je kan.. asal boleh pakai. sedap tak sedap belakang cite.. kain pun biasa2 je boleh la hantar sampai ke teluk intan.. tapi bukan aku yang hantar, opis mate yang bawa, upahnya RM20 je.. hari tu dah hantar sekali tiga.. aku buat baju biasa je lah, baju kurung atau kurung pahang.. boleh lah, nak buat baju basahan gi keje kan.. boleh pakai lama. aku nak buat penambahan baju kurung dalam almari aku. hehe.. baju yang sedia ada dah lama, zaman SPM dan diploma. zaman muda remaja gituw.. getah pun dah kembang.. ehehe. tu lah kelebihan berbaju kurung. boleh pakai lama dengan syarat badan tidak begitu kembang banyak. kalau kembang pun, still boleh sumbat apa. hehehe..

bercerita tentang kain ini sendiri, aku tengok orang dah berlambak pakai kat area sini.. tapi tak kisah lah, aku nak juga pakai sebab kain dia sedap, sejuk je.. tebal.. minggu ni aku pegi round kat jalan tar, pattern yang sama tapi ada tokey panggil kain awan nano.. tapi material kain tu agak lain skit, printing je sama.. yang aku dapat murah ni aku rasa sebab kain dia reject.. ada pulak line putih2 kat kain. tak pelah, dari kejauhan tak de orang perasan pun.. hehe. dah adjust pun still tak boleh nak sorok.. oklah tu je nak share. salam hari Jumaat. wassalam.. bye.

me today :-)

14 comments:

Masya said...

owhh x tak tahu saya ada kain gangnam.. nampak noo ketinggalannya hahahaha.. baju ni kain gangam tu ker...

Suliana said...

ye, ni kain gangnam la ni. hehe. byk dah pesen2 kain, 4D la 6D.. poning kepla nak pilih. corak lebih kurang je. hehe

mama maman aka yana said...

su.. murah la kalu rm35.. ada tgk sebijik cam bj su.. dia jual rm90.. nasib tak beli.. banyak beza tuh.. huhuhu

~MommyAida~ said...

hari tu g Jakel pon ade kain Gangnam ni..tapi mahal..takde batu pn dh RM80..isy2..tapi baju Su sweet je kaler dia kan..murahnya upah dia amik..RM20 je...haih..kalo camtu aida pon nk hantar..hikhikhik..

Suliana said...

mahalnya. jauh beza. klu kat jln tar yang kualiti elok sikit pun tak sampai rm 50..

Suliana said...

aida, mmg murah.. dulu lagilah dia amik rm 17 je. huhu.. murah benar. ni naik rm3 oklah kan.. still consider murah :-)

Ziana Wanita said...

Kak su posing cam budak sekolah la hehehe

Ietams said...

wuii form berape ni dik?? hik3x series mcm budak sekolah aje possing cenggini.
eh nak tanya gak tempah baju kat tailor mane tu
murahnya la hai.. meh share-share,
buleh tumpang hantar tempah baju ^_^

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lamanya tak gi jalan tar sampai tak tau dah de kain gangnam sekarang..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

salam kunjungan..birthday anak yg 2nd time tu same dgn me punya baby...hehehe

Suliana said...

mak budak dah nana :-)

Suliana said...

kat teluk intan ietams.. klu nak try best ke tak, blh emel saya :-)

Suliana said...

dah mcm2 dah linda..4d ada, 6d ada. hehe

Suliana said...

ye ke.. bestnya ada orang sama bday dgn aisyah :-) terima kasih sudi singgah :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails