Monday, March 18, 2013

bayi ruam

Assalamualaikum..
 
Aisyah kena ruam.. ruam lampin kot. teruk sangat kat anu dia.. dah sapu bepanthen - selalunya jalan je bila sapu ni, nappy rash, calamine lotion sume tak jalan. aku tahu jalan yang paling berkesan ialah tak pakai pampers.. barulah kering sikit kat anu dia tu.. hmm.. sian.. merah menyala.. tapi dia belum sampai tahap melecet ke apa.. kalau melecet, masaklah merengek budak ni. huhu.. Sekarang aku pakai petpet.. sebelum ni sebungkus dah habis, okey je.. maybe pakai lama sangat kot.. kalau masa pakai cd dulu, tak pernah pun ruam lampin ni muncul. perlukah berpatah balik ke cd. hmm.. tadi pengasuh call suruh belikan pampers lain.. aku pun belilah mamypoko.. bagus sikitkan. zaman aqil dulu, mula2 je di awal kelahiran beli mamy poko, pastu pokai terus. haha.. tak beli dah sebab mahal beno.. tapi memang terbaik.. kering.. hope lepas ni aisyah ok skit. tapi bila ruam dah kering, kita tukar balik pakai pampers murah ye adik:-)
 
tadi dapat harga RM 31.99

eh, sejak bila pulak ada taik lalat ni. hehe.. oreo lah ibu..

budak bucuk.. belum mandi lagi..
korang, apa solution terbaik ye..? feel free to share with me..
 
bye. wassalam..
 



8 comments:

~MommyAida~ said...

aida ade satu cream yang cepat sangat elok kalo kena nappy rash..nanti aida cek blk ya..tak ingat nama cream tu..hiihi..Medina pon kena rashes..kesian..tapi kalo memanjang nk pkaai mamypoko mmg tak mampu..hihihihi

Cik Puan Rara said...

rara sejak princess lahir mmg pakai mami poko.mmg xde masal pon.u beli time offer babe,murah,kalo offer leh dpt 28rm je,kena rajin2 survey tesco n giant,bila offer beli banyak trus.

Suliana said...

thanx aida.. nnti share ye apa nama cream tu..

Suliana said...

ye ke murah.. sebab dah lama tak pakai, sebab igt mahal, terus tak pndg mami poko ni :-)

babYpose said...

Salam, anak sy pun pakai mamypoko, tak sabar nak toilet train derang:)

ejaMaria said...

kalau pakai diaper murah kena kerap tukar... bila lewat tukar mmg budak senang ruam... akak masa guna diaper mmg guna 2 jenis, siang pakai huggies... malam utk tido je pakai mamy poko... siang mmg pakai 4-5 kpg diaper utk sehari... mesti tukar selang 3-4 jam... kalau tak mmg bole dapat ruam... bila kena ruam... mmg biar budak bogel 1/2 jam lepas sapu diaper rash cream... bagi dia lega sekejap baru pakai diaper balik...

Suliana said...

blh jimat kan klu xpakai pampers :-)

Suliana said...

tq kak maria.. semalm su try hydrocot, mcm dah nmpk perubahan :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails