Tuesday, February 19, 2013

majlis sambut menantu

Assalamualaikum..

Semalam agak busy nak update blog :-) hari ni pun ada meeting jap lagi tapi selit juga lah barang sekeping dua entry :-p Okey, just nak share cerita majlis sambut menantu my sis yang berlansung ahad lepas di kg melayu subang.. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar.. selamat dah semuanya.. lepas ni diorang nak gi honeymoon plak.. Ok, jom tengok gambar je lah.. tak sempat nak cerita panjang lebar :-)

pengantin in turqoise

dah lewat sebenarnya. janji pukul 1 nak berarak, pukul 12.30 baru gerak dari klang.. pengantin siap dari klang

nak menyelit gak. macam ni pun boleh. hehe

 makan beradab

 pengantin with my parents

 aku dan kak long. kelihatan affan berlegar2 di situ :-p
 
 ni rombongan dari KLuang. campur2 la, ada yang nak bas, ada yang nak kereta sendiri.. ramai jugak.


ready nak berarak

 pelamin yang simple but sweet

 muka penat je oko. 

meja makan beradab, tunggu pengantin settle baru boleh makan. hehe. khemah ni khusu untuk belah perempuan je.. meriah sangat.. ada cabutan bertuah, makanan masak sendiri gotong royong - orang jowo yo. hehe

Kami balik dalam pukul 3 macam tu.. sebab nak rushing balik ampang nak tengok nenek sedara sakit. kebetulan hospital sebelah rumah je, alang2 diorang nak melawat, adalah tidak patut tak singgah rumah aku tau. hehe. jadi, jemputlah mereka untuk menyinggah ke rumah ku. Aku goreng mihun singapore yang aku pun tak rasa apa rasanya dan juga makan makanan dari mangkuk tingkat rumah lelaki bagi.. habis licin.. alhamdulillah.. kalau tak, sapo nak makan banyak2 tu.. Jadi hari ahad tu, memang penat sikit. diorang balik je lepas maghrib, aku pun terus kemas rumah sapu2 mop lantai sume. kalau tak de orang datang, memang jadi tukun mop tu tak bergerak. heee..

ok, dah tu je nak share. semoga jadi isteri solehah. bahagia hidup rumah tangga :-)

4 comments:

Cik Puan Rara said...

cantik gila baju pengantin

erna said...

baju pengantin cantik sangatttt. pengantin pun cantik jugak

Suliana said...

maceh rara

Suliana said...

erna,
maceh :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails