Wednesday, February 13, 2013

Korean Drama : King of Ambition

Assalamualaikum..
 
Selamat kembali bekerja.. hari ni ofis senyap sunyi. Jalan pun tak jem yahuu.. tak pe2, kepada yang dah bekerja, selamat bekerja. kepada yang masih bercuti, enjoy your holiday..  Ok, kali ni cik Puan blog nak review skit lah cerita korea terkini di chanel 393 One HD iaitu KING OF AMBITION!!

 
 
Wah cerita ni mengikut firasat ku macam best dan ternyata best pun. dari 1st episod lagi aku dah boleh rasa aura best dia tuh. hehe.. romantic.. Sekarang ni dah jalan 3 episod kalau tak silap.. sinopsis cerita dia macam ni :- 
 
Ju Da-hae (Soo Ae) is a highly ambitious woman born into poverty, and would never let anything stand in her way to become the First Lady of Korea. “King of Ambition” is a tale on how hopeless romantic, Ha Ryu (Kwon Sang-woo), is willing to sacrifice everything for his love, Da-hae. Starring: Kwon Sang-woo (Big Thing), Soo Ae (A Thousand Days’ Promise) & Jung Yunho (K-Pop Group TVXQ).
 
 
Mamat hero dia ni aku rasa macam pernah tengok.. muka dia jenis mamat yang berlakon pandai nangis. aku teka dia berlakon dalam Stairways to Heaven. Google punya google, sekali tu betul la.. hoyeahh... patutlah macam pernah tengok je muka dia..  dan heroin dia bila di google, hmm tak pernah aku tengok dia berlakon tapi rupanya best actress okey.. gi lah cari dalam wikipedia Soo Ae, ada di tulis dalam tu siapakah dia..
 
Chewah, promote nampak. tak delah, benda yang aku suka, suka je nak share dalam blog.. Semalam, sakit hati tengok cite korea bilamana sub-title dia lompat2 kejap ada kejap tak de. bila kita tukar suara bahasa melayu, tak kuar juga suara doraemon tu.. haish. geram betul.. dengan aqil dan aisyah lagi menambahkan stress aku yang tak faham bahasa korea ni.. geram sangat tau.. last2, aku bawa kerusi duduk betul2 depan tv. macam lah faham sangat.. hehe. tapi memang bengang betullah semalam, bila part yang penting kita tak faham!! berlarutan masalah dia sampai cerita Welcome Rain To My Life. tapi mujur cite Dan Bi tu boleh alih suara.. setakat episod 3 ni, aku layan sorang je, husband aku dah tengah2 kang baru dia join. hehe..
 
Okey, tu je nak share. enjoy watching every Monday and Tuesday 9.00 - 10.15 pm at OneHD 393 chanel..
 
Sekian, wassalam..

5 comments:

Cik Puan Rara said...

wahhh cm best je.pas ni leh try.

Masya said...

layan jugak eh.. minggu lepas tgk mcm bestkan.. mula² jer dah aksi menembak.. apa kes.. ni macam penceritaan blk tau.. kena jadi aksi tembak menembak tu.... tp cuti ni balik kampung.. malam tadi blk x dapat tgk huhuhuhuhu kepenatan....

Suliana said...

sila sila rara :-)

Suliana said...

yeay ada geng!! cite baru ni masya..

Rapidshare Links said...

boleh download kat sini http://kdwes.org/queen-of-ambition/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails