Tuesday, January 22, 2013

adik comel demam

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua. hari ini, ibu pegi keje dengan berbaukan perfume muntah aisyah. Dia demam hari ni. hukhukhuk.. sian baby ibu ni demam.. semalam lagi dia dah start merengek. pengasuhnya pun perasan budak ni siang dia susah nak tidur. pastu bila petang balik amik dia rasa dedar je badan dia. amik termometer dan cek suhu dia dah 37 plus plus.. pagi tadi 38.1 degree.. semalam dah kasi makan ubat sekali. pagi ni bagi sekali.. seperti biasa budah bertuah ni tak nak makan ubat.. sekali bagi habis dia muntahkan. yelah sebab dah nangis2 angin dah masuk kan.. mujur kena kat baju dia dan kain ibu je.. bukak baju dia, mandi kan pagi2 ni. ibu pulak dah tak sempat. basuh je lah sikit kain ni, tak kuasa nak tukar baju, dah lambat. huhu..

Anak tak sihat memang merisaukan. tapi harap2 aisyah demam for good.. dia dah gigih berlatih bangun dan berdiri sendiri.. harap2 lepas ni aisyah pandai jalan :-)



Ni pic semalam.. seronok tengok dia bangun pagi senyum2.. hari ni pun senyum juga tapi sebab kena makan ubat, terus hilang senyum digantikan dengan tangisan di subuh hari.. sian adik.. ibu harap adik cepat baik ye. Macam aqil minggu lepas bengkak kelenjar plus batuk dan selsema.. budak tu lagi membimbangkan sebab bila dia demam, macam2 keluar like bengkak tu lah kan. huhu.. tapi alhamdulillah dia dah baik.. adik pulak.. tak pelah, cabaran untuk ibu dan ayah.. muhasabah diri untuk mendekatkan diri dengan Allah.. cepat baik ye adik.. mmuuaahh.. sayang dia..

bye.. wassalam..

3 comments:

fiza arshad said...

smga cpt sembuh adik comey... mmg anak tak sehat merisaukan..byk2 sabar ye dear :)

Syahada Ahmad said...

Anak tak sehat antara bende yang sha paling nak avoid, tp siapalah kita kan. Bila anak sakit, rasa susah hati tu non stop sampailah anak betul2 sembuh. Even anak hidung berair sket je, risau kemain, sbb petanda awal nk melarat.
Tambah pulak anak tak suka makan ubat. Di paksa kang pesen lain, klu x paksa kang pun pesen lain jgak.

Didik hati untuk terima dugaan ni, bersangka baik dengan Dia, selalunya orang yang Dia sayang akan selalu diduga.

Cepat sembuh ye Aisyah comel lote.

Ietams said...

ala siyan..
demam nak dapat akal baru le tu..
cepat² sihat ye aisyah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails