Monday, December 31, 2012

holiday

Assalamualaikum..

Sape cuti hari ni angkat tangan!!! Yeay.. Aku pun cuti. Tapi tak pegi mana2 pun. Duk memerap kat rumah.. Lepak dengan suami dan anak2.. Layan tengok tv. Masak pun simple2 je.. Xberia sangat.. Mood baking hampir ke laut.. Huhu.. Tapi insylh kalau rajin nak buat bread puding la. Hehe.. Bahan dah ada tinggal nak start je belum mula2 lagi.

Tapi, sebelum buat apa2 kuih, better selesaikan lipat kain yang segunung ni. Jangan terperanjat, ni adalah stok minggu lepas lepas balik dari kluang. Huhu.. Tak habis2 lagi. Aku ok je lipat kain, boleh concentrate sorang2 kalau xde orang kacau. Sejam settle.. Tapi, nak kena tidurkan aisyah dulu, kalau tak kita lipat dia tarik. Sadis tul..

Jadi, mari berperang dengan kain. Tak masak tak pe, biar settle kain dulu. Kang lapo bungkus je la. Huhu..

Ok bye.. Tu je nak share.. Selamat tahun baru!!!

Wassalam

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, December 28, 2012

senyum

Assalamualaikum..

Selamat hujung minggu semua.. saya cuti isnin depan :-) selamat tahun baru.. semoga tahun baru ini akan membuka pengalaman manis buat kita semua.. tinggalkan kenangan tahun 2012 sebagai salah satu memori  dan sejarah hidup kita semua.. smile always :-) nah senyum dari adik2 kecil yang comel :-)








happy new year!! wassalam...

Thursday, December 27, 2012

Majlis Sanding

Assalamualaikum..

Sambung balik cerita kawin my sis :-) sebelum aku jadi kemalasan, baiklah kita siapkan cepat2 cerita ni ye. hehe.. Majlis persandingan di buat di dewan Tuanku Ismail, di Kluang. Start jam 12 tengahari sampai pukul 4 petang gitu... tapi aku balik nearly to pukul 4 sebab dah keletihan tambahan lagi belum solat zohor.. aqil pulak dah kepenatan ajak balik.. Ramai juga saudara mara dan tetamu yang hadir tidak putus2. terima kasih atas kehadiran kamu semua.. Moga Allah memberkatinya.. Ok sambil kita cite2, kita tengok gambar sekali lah ye :-)

 pelamin kalerful.. cantik.. sape kata tak cantik, kena pancung :-p

ayam panggang yang sedap sangat!!

 cake of the day. berat sangat kek ni. RM 450 kot rege dia.. huhu.. sedap..

 ghazal untuk rabiah suhaida :-) hehe..

special nya ada candy buffet. penuh budak2 duk rebut mashmallow with choc and fruit choc.. paling laris booth ni

 siblings. selamat dah 3 orang anak ayah & mama diambil orang. hukhuk

 family pic without mama dan ayah (dan abang iparku jaga affan sedang tidur) yang sedang sibuk bersalam2.. terpaksa cepat sebab adik aku no 3 nak hantar wife dia balik kuantan..

 bridesmaid yang gojes .. dua dari kiri adalah sepupu ku and the rest is BFF adikku.. cantiknya baju peplum diorang. nak juga buat macam ni. hehe.. 

 sedang bersanding

 makan berdamai ke makan beradap ke makan beradat ke berhadapan? eh.. tak tahulah. haha

 faiz and family.. cheeky little darwiy dah 2 tahun..  baik budak ni.. geram sangat

 family kak long

 powerpuff girls :-) baju sedondon..

 suasana dewan

 kat mana2 pun nak juga bergambar. bila lagi kan dapat berkumpul..

hehe.. specialnya wedding ni bila ada benda ni.. sume pakat bergambar dengan benda2 ni lah ntah apa ke nama dia. adik aku sewa polaroid kamera then tepek kat guest book and wish.. silalah bergambar dengan menatang ni yang cute2 made by pengantin.. aku ada sekeping je pic macam ni. yang lain2 bercampur aduk dengan kamera orang :-) syok jugalah boleh buat kenang kenangan.. gambar aku sefamily tak de dalam simpanan kitorang, ada dalam simpanan cameraman The Photolicious :-) tak sabar nak tengok hasilnya. mesti cun2 lah gambar dan harap terselit juga gambar aku barang sekeping dua. kuikuikui..

Okey, akhir kalam.. selamat pengantin baru kepada adik ku suhaida dan syukor aka oko (nama sama dgn my father). Semoga berbahagia menjalani hidup berumah tangga. biasalah bila berkahwin ni ada pasang surut nya. ada sejuk panasnya.. yang penting, kita yang mengemudikannya mesti tahu batasnya. gaduh jangan lama2, kejap2 je.. solat jangan tinggal.. rajin2lah google resepi2 nak ikat perut suami.. hehe.. Jaga diri, jaga maruah diri sendiri dan suami.. Sabar dan toleransi itu kunci kebahagian. macam ahkak mu ini sabar sentiasa. kuikuikui... Semoga perkahwinan ini akan memurahkan rezeki kamu berdua. cepat2 timang baby :-) baju yang i kasi tu i dah jampi. haha..

ok bye. wassalam..



Wednesday, December 26, 2012

majlis nikah

Assalamualaikum..

Ok sambung pulak cerita majlis nikah. nikahnya pada sabtu malam ahad.. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar walau pun tok kadi tak sihat. batuk2 dan suara menggigil. hehe.. hanya dengan sekali lafaz, alhamdulillah sudah menjadi pasangan suami isteri :-) aku tengok muka adik ipar aku macam tak de apa je kan, tapi sebenarnya dalam hati tiada siapa yang tahu, hanya Allah.. berdebar jugak dia malam tu. tiba2 terimbas kenangan kami dinikahkan.. daripada berdebar terus jadi gelak guling2. haha.. ok2, jom tengok picture.. kali ni aku pakai pic dari kamera DSLR. yang gambar khatam tadi dari kamera SII aku saje :-)

 princess of the day

 tetamu merakamkan detik indah. kebanyakkan belah lelaki yang menonton :-)

 tok kadi yang akan menikahkan adik aku. penyerahan kuasa :-p

 selamat sudah menjadi pasangan suami isteri

 me with pengantin dan anak2 dan anak buah :-)

 cousins dari terengganu.. thanax for coming. nanti anak2 diorang kawin, kami akan datang. insyaa-Allah. hehe

ni pun cousins juga.. lagi rapat.. sorang belah ayah, sorang belah mama.. thanx korang sudi membantu dan meminjamkan kereta pengantin. hehe..

dah tu jelah cerita di malam pernikahan.. actually gambar sangatlah banyak tapi tak pelah, simpan untuk tatapan kami sekeluarga saje.. nak upload banyak2 pun bukan aku yang kahwin.. haha.. ok, to be continue on majlis persandingan :-)

bye.. wassalam...


sister's wedding : Day 1

Assalamualaikum..

Salam rabu uols :-) hari ni kami dah kembali bekerja.. lama cuti ye. tapi tak rasa lama pun sebab busy kenduri kan.. pejam celik dah hari rabu dah. huhu. dan tadi terlajak bangun dan terlewat ke opis.. huhu.. Ok, kali ni nak cerita all out lah pasal wedding my sis.. tak de nak cite sangat pun, nak tunjuk gambar buat kenang kenangan :-) kang kalau cite lebih2, konfius pulak sape yang kawin ni kan. hehe..

Kami sampai kluang pada kamis malam jumaat. masa tu pelamin sume dah siap. tinggal nak siapkan goodies bag yang beribu2 bag itu.. :-( jemputan ayah dalam 2000 orang kot.. tu yang kasi kad, yang cakap2 mulut, dalam fb lagi belum kira lagi tu. kenduri ni dimasak oleh jiran ku iaitu pakcik kahar. dia memang buat bisnes catering. dari perkahwinan kami adik beradik, memang amik cik kahar ni. masakan dia memang sedap.. dan harga pun boleh runding, jiran kan.. boleh lebih kurang gitu.. 

Majlis bermula pada hari sabtu 22/12/2012 dimulai dengan khatam al-Quran. khatam ni memang hajat nenek lah. adik beradik aku memang nenek suruh buat khatam, cuma adik lelaki aku je tak buat... bila dah khatam, dikumpulkan sepupu2 kami buat peneman.. dah settle khatam, malam tu nikah..

pengantin bersama sepupu-sepupu

 bilik pengantin

 fresh flower orchid

 simple deco untuk bilik pengantin

 bunga rampai is a must!! barulah bau pengantin kan :-)

 pack gula2 untuk disumbat dalam goody bag.. fengsan.. aku ngelat2 gak. kejap lari sana sini :-p

 goodies bag akan diedar pada tetamu.. habis ruang tv ditimbuni goodies bag ni. dalam dia ada mug, cheese cake dan gula2.

telur pindang nenek buat untuk bunga pahar.. aku suka telur pindang ni. tapi ada orang tak suka dia ingat telur busuk. huhu. kesian.. susah tau nak buat telur special ni..

barang hantaran dari pihak perempuan..

Ok.. cerita khatam dah habis. tu aturcara untuk sianglah. tetamu dihidangkan dengan nasi putih, asam pedas yang pedas, ulam2, sambal belacan dan apa lagi ek tak ingat dah :-) alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. ok.. to be continue in the next entry..

Sekian, wassalam


Monday, December 24, 2012

dah selesai

Assalamualaikum. .

Usai sudah majlis perkahwinan adik perempuan ku semalam.. Kira macam penutup la untuk siblongs pompuan. Lepas ni ada 2 lagi adik laki bujang yang belum kawin. Tapi lambat lagi kot. Kalau lelaki kita buat simple2 aje sudah. Haha..

Penat memang penat sangat. Buat kat dewan kali ni. Kat rumah dah merasa, nak buat kat dewan pulak. Kat dewan xde tempat nak landing2 kalau penat. Stroller pun xde, jadi sangat rebeh bahu duk dokong anak. Sian kat budak2 je nak tidur.. Tidur atas kerusi yang dirapatkan je..

Tak sabar nak tengok pi kawin adik.. Aku adalah amik gambar sikit2 tapi tak beria lah. Aqil yang suka snap2, ntah apa2 gambar dia amik. Huhu.. Dapatlah aku beberapa keping gambar bersama pengantin.. Aku banyak juga ppsing sebenarnya tapi bila dah last2 tengok gambar terkezut mak. Mana gambar aku banyak2.. Huhu... Mesti dalam kamera sape2..

Tu jelah nak stori mori. Later will update lots of photo my sis wed.. Ok.. Till then.. Bye.. Wassalam

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, December 21, 2012

Restoren Tasek Shah Alam

Assalamualaikum..

Ni antara gambar yang terperam belum update lagi.. sayang pulak nak peram2, kang tak de modal pulak nak stori mori kan. hehe.. Kejadian dah 2 minggu lepas kot. owhh 8hb.. sehari selepas bday aisyah.. kebetulan ayah datang sini.. merasalah kami makan free.. al maklumlah time tu anak2 masih belum gaji lagi. hehe.. tq ayah belanja makan :-)

Masa nak pegi tu lepas magrib hujan lebat sangat.. kat langit kelihatan kilat dan guruh berdentum2.. tapi nak makan punya pasal, pegi jugalah kan.. kami pegi naik satu keta je. naik unser.. restoran ni rupanya aku pernah pegi dengan kawan masa zaman bujang2 dulu, tu pun orang belanja :-p

Ok, jom lihat gambar :-)

budak2 suka sekali bila berjumpa

makan asap jap :-)

ayah.. kurus dah dia :-(

lovely mama dan aisyah
siakap stim

tomyam

yummy chilli crab

delicious butter prawn. tapi xleh lawan krathong punya

kailan ikan masin

fresh oren

peserta makan :-)

sedapnya

peserta lagi :-)

Okey, overall oklah.. not bad. boleh la bawa family makan2 kat sini. harga standard la restoran2 cam ni.. food kat atas tadi cecah 300++.. balik dengan senang hati perut dah kenyang.. hehe.. Moga ayah murah rezeki selalu..

Ok dah.. wassalam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails