Tuesday, December 11, 2012

kali pertama

Assalamualaikum..

Hai uols :-) sihat ke.. dah beberapa hari tak update blog.. banyak modal nak cerita ni. hehe.. tak pe2, kita kumpul satu2.. hari ni aku cuti sebab taska aqil cuti bday sultan selangor kan.. jadi, marilah duduk di rumah 3 beranak.. aisyah pun ada sekali pengasuh dia pun nak minta cuti jugak. tak pelah, anak sendiri, sendiri jagalah kan..

Semalam dah pegi check up setahun untuk aisyah. berat dia baru 7.7kg dengan tinggi 74cm.. lagi sikit nak masuk line kuning.. kena kerap kasi dia makan sebab dia makan sikit je.. susu pun 4 botol je sehari waktu siang, macam aqil dulu 5 botol di waktu siang.. nurse dah kasi multivitamin untuk aisyah.. belum kasi makan lagi. ntah nak ntah tidak, dah lah payah makan ubat. huhu... 

sambutan kecil kecilan bday aisyah di rumah kak long

aisyah 1st time naik buaian
Hari lahir aisyah hari tu aku malas betul nak baking apa2 :-) tu lah, mood malas dah mai dah.. kek pun suruh mak aku belikan kat jusco Bukit Tinggi.. Kebetulan parents nak datang klang. so berangkatlah kami 4 beranak ke sana.. Sampai Klang dalam pukul 6 cam tu, pegi playground kejap sebab tuan rumah belum sampai lagi.. bawalah aisyah dan aqil main.. aisyah seronok sangat... asyik tengok orang je. tu yang pic dia tak pandang kamera tu.. hairan agaknya.. aqil of course la suka kan.. rambut dia dapat juga di sepit tapi as usual sepit tu akan tergantung2 sebab rambut tak cukup tebal. hehe..

Oklah, need to sidai kain nampaknya cuaca cerah pagi ni.. Ok bye. wassalam..

5 comments:

Huda said...

dulu anak kita zara tu pun berat kurang, sampai sekrang kecik je..kuat minum susu tapi bab makan memang payah..nak tunggu dia lapar baru nak makan..

Eyriqazz said...

sweet..anak2,anugerah tuhan yang tidak ternilai...

p.s ;bila nak tambah lagi satu su?

~MommyAida~ said...

wahh mestnya Aisyah main playground...mesti excited sbb tgk ramai kawan..hihihi

Masya said...

alalala.. tomeynya dia.. dah setahun yer.... happy belated bestday....

Suliana said...

huda,
kena kerap bagi mkn, sejam sekali ken akasi mkan :-)

eyriqazz,
insya-Allah tahun2 hadapan. hehe..

aida,
ye, dia mana penah pegi playgrd.. suka sangat tgk org lari2..

masya,
terima kasih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails