Monday, December 3, 2012

hujung minggu saya

Assalamualaikum..

weekend lepas adalah simptom malas keluar rumah. kiranya dah berapa minggu ek terperap duduk rumah je.. kalau kuar pun, pegi makan or balik rumah MIL.. lagi pun beberapa minggu yang lepas anak2 tak berapa sihat.. demam. minggu ni pulak ibunya bersimptom malas kuar rumah. haha.. malas2 pun kena jugaklah kuar rumah sebab dah janji dengan aqil nak bwa dia pegi main2 lepas sume baik dan dah sihat. dan dia ingat. asyik menyebut je.. sepanjang dalam kereta nak pegi tu, mulut dia asyik sebut je "nak pegi Jusco ke ibu?" huhu.. penat melayan.. tu baru aqil yang berbunyi, belum aisyah lagi yang pandai tanya.. 

actually ada jemputan doa selamat kat rumah jiran, jauh sikit la. ni kira dia jemput masa aku pegi ngaji tu.. kalau aku tak pegi, tak tahu lah ada kenduri kan.. malas betul aku nak siap2. buatlah alasan kata nak balik kampung. sekali tu makcik belakang rumah call suruh hasben aku temankan hasben dia pegi makan kenduri. wakakaka.. tak dapat nak elak, dia sorang je lah pegi. aku masih nak membusuk kat rumah :-) insyaa Allah next time lah aku pegi. bukan apa kalau aku sorang yang lenggang kankong tak pe, ni nak kena bawa sikenit tu.. owh malas2...

Ok tak pe, tukar topik. oleh kerana encik suami dah makan tengahari kat kenduri, aku pun dah makan nasi lemak, jadi kita makan tengahari lewat lah.. siap2 lipat baju sume, kemas2 rumah sikit, nak dekat pukul 4 baru kuar rumah.. masa ni aisyah pun dah bangun tidur. lama dia tidur. aqil je dari pagi tak tidur2 lagi.. tu yang dalam kereta mata dia dah layu dah. sampai je kat al rawsha, tertidur atas meja. sian pulak tengok.. sampai nak terbalik pinggan sebab nak terjatuh dari kerusi.. bila dah nak terjatuh, terus la aku kena pangku dia. dah lama tak dokong aqil, semangat. rebeh bahu ibu :-) masa pregnantkan aisyah dulu, aku masih dokong dia sehinggalah aku terjatuh, terus tak dokong dah.. bila dah lama tak dokong, rasa berat naw budak ni. hehe. tu pun dia minta dokong manja2 sekarang tak larat lah ibu.. semua pic dah upload kat instagram sebenarnya.

ngantuk sangat ni.. makan berapa suap je terus zzz..

active girl sebab baru bangun tidur. banyak juga dia makan masa ni..
tak nak berdiri.. lembikkan lutut dia..
masa ni hujan lebat sangat, aqil tutup telinga sebab bunyi hujan kuat..

adik nomei dah nak setahun dah..

Aku tak ambik la pic makanan, sebab dah pernah post kat sini. dan semalam, terasa kesedapan mix grill hasben punya.. sedapp... aku makan nasi chicken mandy.. sedap juga tapi tak habis. memang saje tak habiskan sebab nak tapau bawa balik, banyak sangat. boleh buat makan malam. bukan selalu pegi sini, kadang2 je baru kali ketiga okeh.. lagi pun dekat dengan rumah dan jusco, senanglah sikit plan perjalanan tu.. ok cerita di jusco to be continue :-)

bye.. wassalam..

2 comments:

~MommyAida~ said...

Alahai kesiannya tgk Aqil tertido kepenatan...huhuhu..Weekend is family time kan Su...

Huda said...

Kesiannya aqil sampai tertido camtu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails