Wednesday, December 5, 2012

breakfast

Assalamualaikum..

dah breakfast ke belum korang? selalunya pagi2 aku akan makan kat area2 sini je atau tapau bawa balik opis. makanan pagi yang selalu di makan tengok pada tahap kebuluran pagi tu. selalunya aku tak amik berat2 macam nasi lemak. kadang2 je nasi lemak. aku lebih suka makan mee sikit atau spageti.. kalau malam tadi aku tak makan nasi, pagi ni mesti aku nak makan banyak sikit :-p

Tapi, breakfast padaku sekadar alas perut.. sebab aku pun bajet2 juga. weehee.. tu yang kadang kalau pagi2 aku kena sampai RM 4 aku macam what??? selalu bajet makan pagi bawah RM 3. tapi kalau memang aku dah berniat nak  makan yang lebih2 macam ada tambah lauk, baru lah aku tak berkira sangat.. al maklumlah kalau kat KL ni, amik sikit kita rasa macam murah je, tiba2 harga mahal jugak. huhu..

megi dan sardin RM 4. for me, cekik darah

kawan aku punya : RM 7 ayam cenonet 3 ketul. sila kunyah tulang sekali

as usual. for me air suam pagi2 :-)
Hmm.. semua kos dah naik.. atau peniaga mengambil kesempatan? asal tambah sikit, terus caj melampau. nak masak sendiri pagi2 memang tak la kan, tak sempat pun.. huhu.. nak selet2 roti pun tak sempat okeh. hehe.. may be masa aqil sekolah nanti nak tak nak kena buat lah kan.. kang pegi sekolah kelaparan, sian pulak. hehe..

Ok dah tu je nak share :-)

bye. wassalam..

6 comments:

Huda said...

dah dok kl kan, nak taknak kena redha..kita yang dok dekat ngan tempat kerja ni pun kadang tak sempat tapi terpaksa gak sempatkan buat bfast ni..lagi la bila anak dah sekolah kena bangun seawal pagi.

ejaMaria said...

hmmm... akak perasan... kalau makan kat MARA... mmg kos dalam rm4-5 sepinggan... normal dah tu... letih la nak fikir...

Nieyl said...

Biase la tu kan..klu dok kat bandar...sbb itu la nieyl pagi smpai ke petang bawak bekal.. :) penjimatan yang sgt banyak..hehe~

~MommyAida~ said...

patutnya kalo lauk sardin tu takde la smpai RM4 kan..tadi pon aida mkn lunch lauk sardin+kerang sambal+sayur Bayam+nasi putih baru RM4 jugak..huhuhu..mmg kedai su pg ni mahal kot..huhuhu

Suliana said...

huda,
baguslah klu awak smpt.. klu dkt leh tumpg mkn breakfast awak. hehehe

kak maria,
kan... mls juga nak fikir. jnji perut kenyang,siap duit je lah :-p

nieyl,
jimat kan klu blh bawa bekal spnjg hari :-)

aida,
tu la, harga sardin setin tak smpi RM 4 pun..

Princess Nur said...

agak mahal tu..skrang ni megi pun harga macam mee goreng.. hmmm *salam kenal ye.. i follow*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails