Friday, November 23, 2012

masak-masak lagi

Assalamualaikum..

Semalam, busy sikit. tak sempat nak update blog. Jeling2 gitu je blog sendiri dan baca blog orang lain :-) Hari ni Aisyah belum baik dari demam lagi. hari tu Isnin dia demam, pastu elok 2 hari tak panas dah badan dia, tup tup demam balik.. semalam dan hari ni.. hmm.. cian aisyah, nak pandai apa ye anak ibu ni...

Nak jugak share gambar dalam tepon ni ha.. dah ada kena tunjuk lah kan. haha. kata blogger, kang tak de modal pulak nak cite apa.. Minggu lepas, boss en suami order Red Velvet Cake dari aku. haa.. order okeh, sekarang mak dah jadi tokey kek tak bertauliah.. huhu.. nak tak nak, buatkan juga. dah orang minta buatkan, buat jelah kan, bahan pun ada je kat rumah, memang standby je bahan RV ni.. aku buat sebijik untuk his boss dan sebijik untuk rumah. dah lama tak makan. En suami kata aku perasan macamkan kek aku ni yang paling sedap, syok sendiri katanya. huhu.. memang pun, tak kiralah orang nak kata apa, tapi aku rasa resepi kek RV dari kak nani rostam ni memang sedap.. Bila makan kek RV yang lain, tak sama kesedapan macam resepi kak nani ni..

untuk bos nya.. tak pandai melepa lagi sampai kesudah :-)
untuk rumah, conteng2 aje. hehe
Last slice of RV.. tak puas makan.. 
Kek sebiji untuk rumah tu banyak juga lah sebab loyang 9 inci kan.. bagi jiran sikit a.k.a pengasuh aisyah memang suka makan kek ni.. bagi mak mertua sikit, dia pun suka jugak..  tinggal kat rumah sikit.. aku makan  sorang pun tak pe.. en suami makan juga tapi bila dah nak habis ni lah sibuk nak berebut dengan aku. huhu.. tak pe bang, nanti i buat lagi okey. tapi tak boleh buat selalu lah..tengok occasion. hehe..

latest edition dari dapur ku.. fruit tart
Ha.. fruit tart ni adalah latest edition resepi yang aku baru sangat buat. aku memang suka makan tart ni.. kalau orang buat/makan kat hotel, inilah yang aku selalu hadap.. best sangat. jadi, lepas ni kalau ada makan2 kat rumah aku ke, aku masukkan fruit tart ni sebagai salah satu menu okeh? hehehe.. senang je buat nya. shell dia lagi senang. beli je.. kalau nak buat sendiri pun boleh tapi aku tak sempat nak buat, aku beli kat kedai makan melayu. kalau beli kat kedai bahan kek pun boleh tapi tak pasti yang buatnya islam ke tidak.. kalau dah jumpa yang islam buat, beli kat dia je lah kan.. 100 RM 28 .. yang ni buat untuk makan2 kat opis hari ni.. dapatlah dalam 20 biji lebih sebab aku amik resepi kastard yang sikit.. sori, tak pandai susun atur buah..

Ok tu je nak share.. bye.. wassalam


9 comments:

Masya said...

Tak meras lagi nak makan RV ni huhuhuhu....

Huda said...

terernya la awak ni kan..jeles kita tau.

Suliana said...

masya,

banyak dah jual skrg ni kat kedai..blh je beli klu nak rasa :-)

huda,
senang je lah.. hehe.. sebab kita ada jamuan kecil kat opis tu yg buat tu :-)

~MommyAida~ said...

Wahh semua nampak sedapp..pandai Sue baking membaking ni..aida tak reti langsung!!tp mungkin tak penah try kot..hihihi...

faiez said...

sue..mcmane nk buat topping cheese tart tu...i pun sker

fiza arshad said...

terror nye kak sue.. dah blh jd tokei kedai..klo kite dkt..kofem fiza dah order :)

Ziana Wanita said...

Lama tak blogwalking huhu... dah berkembang maju dapur akak. hehe

Ietams said...

wah meriahnya membaking!
sedap nampaknya tu..

Suliana said...

aida,
kita tak terer mana pun, rupa tak de asal ada rasa ok lah :-)

faiez,
nnti su update pasal resepinya ye. google resepi juga tu..

fiza,
boleh aje :-)

ziana wanita,
alhamdulillah.. biasa2 je :-)

ietams,
yg mudah2 je kita buat. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails