Tuesday, November 27, 2012

berjaya booking

Assalamualaikum..

Yeay.. dah berjaya booking tiket air asia!! alhamdulillah.. ingatkan dah nak putus asa dah semalam. 3 kali try tak dapat. dah sampai payment stage dah tiba2 dia kata fail.. hampeh tul.. pagi tadi, pukul 7 lebih, orang tak masuk keje lagi kan, aku try la saje2. tak berharap pun.. pilih punya pilih date dan harga yang promo tu, tiba2 berjaya.. tapi pegi hari bekerja lah.. selasa sampai khamis.. bulan februari.. :-D

Alkisah, aku ni first time booking air asia online promo ni... tak reti pun.. kan dia boleh add on sume tu kan.. aku sume tak ad on kecuali insurance :-) luggage pun tak tambah. camana tu? hehe.. lepas dah berjaya booking ni, kena cari hotel sume kan. adalah juga try rumah peranginan kerajaan, penuh memanjang. ate, bilanya nak kosong kan.. huhu.. 

Lepas ni, kena kumpul duit sikit2, nak menuju ke bulan 2 ni, takkan lenggang kangkong makan angin betul nampaknya tu. huhu.. harap2 tak de aral melintang..  harap2 anak2 sume sihat time tu.. celebrate bday ibu kat sana. hehe.. bday la sangat. kuikuikui.. first time bawa anak2 nak flight dan second time for me naik kapal terbang :-p 

kami pegi 4 beranak je.. gamble je lah. aku kot tourist guide. haha.. kalau sesat sama2 sesat la ye. tapi orang kata kat sini tak mungkin sesat. senang jalannya. siap duit je sewa keta sume. owhh lupa nak mention. kami pegi langkawi insyaaa Allah :-)

So korang yang ada pengalaman pegi langkawi, silalah bagitahu.. aku dulu pegi zaman anak dara zaman belajar 8-9 tahun yang lepas. pergh lama gila tak pegi.. so dulu pegi memang tak beli apa lah kan melainkan coklat. now may be mata akan terpandang pinggan mangkuk. kuikuikui...  tak delah minat sangat pinggan mangkuk, kat rumah dah banyak, tapi tak pe, still have time nak plan buat apa dan google map kan. 

ok bye.. wassalam...





5 comments:

Marsha~ said...

brape total tiket ye... tatau pulak ade promo... heheh

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

WARGHHH BESHNYA NAK BERCUTI...YANTY NI DAH LAMA TAK BERCUTI...CUTI KAT UMAH JERKLAAA KUMPUL DUIT YANG TAK BANYAK2...AAHAHAHAAA

Suliana said...

marsha,

utk 4 beranak, 300++ pegi balik.. ni promo 11 sen :-) ada lagi trylah book :-)

Suliana said...

yanty,

kita pun xde la byk naw duit tapi nak juga berjalan :-) book je dulu, pastu duit soping segala kumpul kemudian :-)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

bestnyerr sue.. teringat zaman tihah x skolah lg..main amik je sesuka ati date2.. yg penting dah pasti tetiap tahun mesti kena jenjln naik flight..

skrg ..tinggal kenangan, kena ambik time cuti skolah, sah2 la cuti skolah sentiasa penuh dr awal lg..huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails