Monday, October 15, 2012

ladies day out

Assalamualaikum..

Ha.. tu lah keje kami 3 beradik weken lepas.. orang lain yang nak kawin, orang lain terkena tempiasnya.. orang lain tu tak lain tak bukan of course la adik pompuan aku kan.. ni kira last wedding untuk adik badik pompuan la. yang 2 orang lagi lelaki belum kawin, kita wat sambut menantu je lah. hehehe..

Hari sabtu, kak long dan ida datang rumah. ni misi merayap orang pompuan. orang laki tak boleh ikut. hehe.. tak koser gamaknya diorang nak ikut melayan pompuan2 ni.. mujurlah tak ikut, kalau ikut, tak jumpa kain agaknya. kitorang gerak pukul 230 macam tu. hari sabtu tu hujan kan.. tak pelah, dah orang datang dari jauh, hujan tak hujan, redah aje.. aku terpaksa angkut aisyah.. kang kalau tak hangkut, memang kena balik awal la budak tu nak nenen.. tinggal aqil engan ayahnya dan ayah long. aku cakap ibu pegi work. dia ada abang aiman dan affan ok je.. tapi sebelum pegi kena salam2 cium ibu dulu.. huhu..

Misinya adalah mencari kain untuk family.. dari maju junction ke ampang park pastu patah balik ke jakel di jalan tar. driver adalah aku. mentang2 lah aku keje kl kan, konon pro sikitlah jalannya. hehe. padahal tak delah pro mana sebab aku pegi keje en hasben yang bawa  kete. tapi oklah, boleh la dapat bayangan sikit jalan2 kl ni.. patutnya weken tak jem, tapi sebab certain jalan tutup ada NIKE RUN, banyaklah juga kereta.. tapi still moving la tak de la stuck setengah jam ke hape kan.. 

Aisyah pun sangat behave. cuma dah last nak balik tu, tak tahan ngantuk kot, padahal dah nenen kat surau Jakel, melalak dalam kereta.. terpaksa drive sambil nenen kan dia. mujur kejap je dah nak sampai rumah.. tu pun dah puas agah2 dia.. ida belanja kfc untuk dinner malam tu..sampai rumah pukul 8 malam.. balik tu siapla punggah kain dan buat posr mortem. hehe. hasilnya, dapatlah apa yang dicari.. next outing mungkin cari tudung pulak..

kat tempat parking.. sempat lagi. kekal topi tu di kepala aisyah.. dia tak tarik pun :-)
ni dah petang, kat jakel. topi dah tercabut
diorang tengah pilih kain, kita posing dulu la ye nak :-)
konon candid.. hehe
muka penat cari kain..
dah2... balik!!!
Ha.. tu je lah cite ku di hujung minggu.. hari ahad, lepas diorang balik ke rumah masing2, aku lepak2 kat rumah je. masak pun tak. hehe.. tapau je, sebab barang dapur banyak dah habis. sementara aku membuta sambil tidurkan aisyah, en suami dah tolong kemas rumah dengan aqil. yeay.. cam tu la suami yang baik.. eh.. hehehe...

Ok tu je nak share aktiviti weken ku.. wassalam..









No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails